Deși o alianță Vodafone-UPC avea sens și ar fi produs o un grup telecom cu oferte aproape imbatabile, oficialii celor două companii nu s-au înțeles la preț și discuțiile sunt suspendate

vodafone_2526577b

După o întâlnire între CEO-ul Vodafone, Victorio Collao, și șeful Liberty Global, acționarul UPC, John Malone, companiile discutau o serie de fuziuni prin schimbul de active – Vodafone urma să preia anumite filiale UPC pentru a oferi servicii fixe și probabil s-ar fi întâmplat la fel și cu grupul de comunicații pe cablu.

Analiștii considerau că o fuziune la nivel european era posibilă, creând un competitor real pentru grupul Telekom sau Orange (care are și France Telecom și alte operațiuni fixe în alte țări). Totul părea că merge bine, apoi probabil și-au dat seama că fiecare vrea să preia cele mai profitabile filiale și să scape de cele pe pierdere. În fine, după ce s-au gândit mai bine, și-au dat seama că unii se pricep la telefonie mobilă, iar ceilalți la servicii fixe și că e greu să le combini. Așa că au renunțat.

Chiar și așa, specialiștii din industrie sunt convinși că operatorii vor reveni la masa negocierilor. Vodafone anunțase că discuțiile sunt doar în fază preliminară, dar Liberty Global a lăsat de mai multe ori să se înțeleagă că este o chestiune de preț. John Malone a declarat într-un interviu că grupul britanic nu va putea obține creditare de suma necesară preluării UPC. Probabil așteptările erau foarte mari.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!