Tot conceptul foto de smartphone cu obiective mirrorless de la Xiaomi de fapt promova un set de accesorii foto mult mai simple. E clar că nu poți pune un inel pentru conectarea obiectivelor pe spate, dar poți să cumperi pentru 12S Ultra o husă și lentile suplimentare.

husă foto

Accesorii pentru Xiaomi 12S Ultra

Din păcate, acest telefon nu a fost adus oficial în România. Adică puteți cumpăra de la magazinele care aduc cu sacoșa, dar fără să vă bazați pe garanție sau service. Și softul chinezesc nu cred că e atractiv.

Dar există admiratori ai acestui model. Iar știrea cu conceptul de a pune obiective foto pe acest telefon a fost preluată peste tot. Dar de fapt, ea promova niște accesorii cât se poate de reale.

Xiaomi a pregătit o cutie cadou Imaging Limited Edition pentru 12S Ultra, care prezintă smartphone-ul super-premium alături de diverse lentile compatibile. Acestea pot fi înșurubate pe smartphone datorită unei carcase cu filete pentru modulul foto circular de pe spate.

Noua cutie cadou pentru smartphone combină noua husă din piele cu diverse lentile ce pot fi adăugate. Sunt deocamdată două lentile incluse – un filtru de polarizare de 52 mm și un filtru pentru astro-fotografie. Ele pot fi montate pe smartphone prin acea husă cu filet.

Evident, sunt prezentate ca o mare inovație foto, care va îmbunătăți și mai mult fotografiile realizate cu 12S Ultra. Deocamdată însă, noua ediție specială nu pare a fi destinată vânzării. Deci iar este făcută doar ca promoție. Cutia va fi premiu într-o nouă promoție pe pagina lor oficială de pe Weibo.

Cam așa arată tot setul de accesorii Xiaomi.

accesorii foto Xiaomi

Este bine că fac astfel de experimente, dar este păcat că nu poți cumpăra oficial. Nici telefonul foto, care are review-uri pozitive peste tot, dar nici accesoriile. Cumva Xiaomi se promovează cu acest concept, dar își pune și o piedică singur. Dar așa fac și alții, cel puțin Oppo a prezentat de mai multe ori telefoane care nu se găsesc de cumpărat. Și așa mai departe. Până la urmă doar subiecte de bârfe și discuții, dar care nu ajută vânzările.