Asus Republic of Gamers a prezentat la CES 2023 noile laptopuri ROG Strix SCAR și Strix G. Laptopurile de gaming au fost reproiectate cu ecrane noi de 16″ și 18″, componente și sisteme de răcire de generație următoare. V-am scris deja despre celelalte lansări ROG la CES.

laptopuri ROG Strix SCAR și Strix G

Laptopuri ROG Strix SCAR și Strix G

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat noua gamă de laptopuri de gaming ROG Strix SCAR și Strix G. Modelele Strix SCAR 16, Strix SCAR 18, Strix G16 și Strix G18 au un design complet nou, iar configurațiile interne ale notebook-urilor Strix SCAR 17 și Strix G17 au fost actualizate. Fiind echipate cu ecranele ROG Nebula și Nebula HDR și cu o soluție termică actualizată Intelligent Cooling, aceste laptopuri puternice sunt pregătite să susțină victoriile profesioniștilor din sporturile electronice și ale pasionaților de jocuri deopotrivă.

Reunind cele mai puternice laptopuri ROG, seria Strix este configurată cu cele mai noi și mai performante cipuri de la Intel, AMD și NVIDIA. Strix SCAR 16 și 18 dispun de un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i9-13980HX cu 24 de nuclee și 32 de fire de execuție și de un GPU până la NVIDIA GeForce RTX 4090 cu un TGP până la 175 de wați, pentru o putere totală a sistemului de 240 W (cu modurile de performanță Dynamic Boost și Manual). Un comutator MUX cu NVIDIA Advanced Optimus asigură în mod inteligent un framerate optim atunci când este conectat la priză și o durată de viață mai lungă a bateriei atunci când nu este conectat, fără a fi nevoie de intervenții manuale. În configurațiile de top, Strix G16 și G18 au procesor Intel Core i9-13980HX și un GPU NVIDIA® GeForce RTX™ 4080 pentru laptop cu o putere de până la 175 W folosind Dynamic Boost și același comutator MUX cu Advanced Optimus.

ROG introduce, de asemenea, versiuni îmbunătățite ale modelelor Strix SCAR 17 și Strix G17. Ediția 2023 a lui Strix SCAR 17 are un procesor ce urcă în gamă până la AMD Ryzen 9 Zen 4 cu 16 nuclee, și un GPU până la NVIDIA GeForce RTX 4090 pentru laptop, în timp ce Strix G17 se bazează pe un GPU pentru laptop până la NVIDIA GeForce RTX 4070 alături de același procesor. Ambele modele au același comutator MUX cu Advanced Optimus ca și variantele de 16 și 18 inch.

Laptopurile noi Strix de 16 și 18 inch au permis instalarea unei soluții Intelligent Cooling complet noi, cu tehnologia ROG Tri-Fan ce a fost introdusă inițial pe Flow X16 (2022). În plus, ROG a preluat radiatorul întins pe toată lungimea laptopului de la Flow X16 și l-a mărit pentru versiunile 2023 ale lui Strix SCAR 16, Strix SCAR 18, Strix G16 și Strix G18. Radiatorul supradimensionat oferă o suprafață de disipare a căldurii cu până la 92,23% mai mare față de modelele din 2022 și, împreună cu orificiile de aerisire dispuse în toate direcțiile, asigură un flux de aer superior pentru componentele puternice din interior. Beneficiind de aplicarea compusului cu metal lichid Conductonaut Extreme pe procesor și pe GPU și având 7 conducte de căldură, noua soluție ROG permite obținerea unor puteri mai mari ca niciodată pentru procesoarele și plăcile grafică de ultimă generație.

În cazul edițiilor 2023 ale lui Strix SCAR 17 și Strix G17, metalul lichid Conductonaut Extreme a fost aplicat pe procesor, în timp ce SCAR 17 beneficiază de o cameră de vapori personalizată pentru o răcire de top.

Noile laptopuri Strix de 16 și 18 inch din 2023 nu se limitează doar la integrarea unor panouri 16:10 mai mari. Fiecare model este disponibil și cu unul din cele mai avansate ecrane ROG Nebula, pentru a reda imagini dinamice, luminoase și vii, depășind posibilitățile laptopurilor de gaming obișnuite, pentru o experiență cu adevărat captivantă. Ecranele Nebula implică rate de reîmprospătare ridicate cu un timp de răspuns de 3ms sau mai puțin, cu o luminozitate maximă de cel puțin 500 de niți și o acoperire de 100% a gamutului DCI-P3. Toate sistemele ROG Strix 2023 sunt disponibile cu ecrane cu rezoluții până la QHD la 240 Hz.

De asemenea, Strix SCAR 16 este disponibil cu un afișaj Nebula HDR – îndeplinind aceste standarde și nu numai – cu un panou Mini LED care conține 1024 de zone de iluminare pentru un contrast incredibil. Având o luminozitate maximă de până la 1100 de niți, acest ecran oferă o calitate extraordinară a imaginii HDR într-unul dintre cele mai puternice laptopuri de gaming ale anului.

Laptopurile ROG Strix au fost concepute pentru jucătorii care vor cele mai bune performanțe pe sisteme portabile, alături de un design spectaculos și o personalizare fără limite. Modurile de performanță din Armoury Crate le permit utilizatorilor să aleagă de la o operare silențioasă, cu putere redusă, până la gaming în modul Turbo, sau să regleze manual voltajul și ventilatoarele pentru o experiență complet personalizată. Luminile RGB pun în valoare șasiul fiecărui laptop Strix, iar bara luminoasă a fost reproiectată pe toată lățimea, de-a lungul fantelor de ventilație de pe spatele modelelor Strix SCAR 16 și 18. Utilizatorii își pot sincroniza iluminarea laptopului cu cea a perifericelor folosind Aura Sync și pot crea propriile efecte de iluminare în Aura Creator.

Gamingul devine mai confortabil prin dispunerea spațioasă a tastaturii și datorită tastelor rapide care se pot personaliza pentru controlul volumului, al microfonului sau pentru a comuta instant între modurile de performanță chiar în timpul jocului. Un touchpad mai spațios din sticlă oferă mai multă precizie, iar acoperirea anti-amprente a șasiului asigură un aspect curat, indiferent cât de activ ar fi stilul de viață al utilizatorului. Tastatura semitransparentă de pe Strix SCAR pune în evidență designul sportiv, iar prin interschimbarea capacelor Armor utilizatorii își pot impune propriul stil.