Asus a prezentat la CES 2023 noi laptopuri Republic of Gamers (ROG), plus monitoare, primul router Wi-Fi 7 și alte accesorii de gaming. Laptopurile aduc cele mai noi tehnologii AMD, Intel sau Nvidia, iar formatele rămân la fel de diverse, de la 13 până la 18 inch, după necesitățile fiecărui utilizator.

CES 2023: laptopuri Asus ROG

ASUS Republic of Gamers (ROG) a dezvăluit noile produse în cadrul evenimentului virtual For Those Who Dare: Maxed Out cu prilejul CES 2023. ROG a prezentat mai multe produse în premieră, laptopuri cu procesoare și plăci grafice de ultimă generație, monitoare de gaming, routere mai rapide ca niciodată și o mare varietate de periferice de gaming. Gama de inovații cuprinde: ecranele de gaming ROG Swift Pro PG248QP și ROG Swift OLED PG27AQDM, tastatura de gaming ROG Azoth, controlerul pentru PC ROG Raikiri Pro, scaunul de gaming ROG Destrier Ergo, desktop-ul de gaming ROG G22CH și multe altele.

Laptopuri Asus ROG pentru gaming

Printre noutăți se numără laptopurile de gaming din seria Strix Scar și Strix G, în versiuni cu diagonale de 16, 17 și 18 inch. Aceste mașinării puternice de gaming integrează atât procesoare ce urcă în gamă până la AMD Ryzen 9 Zen 4 și Intel Core din generația a 13-a, dezvoltând mai multă putere ca niciodată pentru performanțe maxime, cât și GPU-uri NVIDIA GeForce RTX din seria 40 pentru laptopuri, care conlucrează cu un comutator MUX și NVIDIA Advanced Optimus pentru a atinge performanțe maxime pe un laptop.

În plus, ROG a prezentat noul Zephyrus M16 (GU604), cu panourile ROG Nebula HDR și AniMe Matrix, precum și Zephyrus G16 (GU603) și Zephyrus G14 (GA402). În ceea ce privește flexibilitatea scenariilor de utilizare, Asus a actualizat modelele ROG Flow X16 (GV601), Flow X13 (GC33) și Flow Z13 (GZ301) – toate fiind compatibile cu stația grafică externă ROG XG Mobile. Noile laptopuri polivalente sunt impresionante, având un format ultra-compact, proiectat pentru a se adapta diverselor scenarii de lucru, oferind cel mai bun mix de performanță și portabilitate.

ROG a dezvăluit ce le rezervă viitorul gamerilor, prezentând ROG Swift Pro PG248QP, cel mai rapid monitor de gaming din lume cu rată de reîmprospătare de 540 Hz, redefinind experiențele de joc fluide, și ROG Swift OLED PG27AQDM, primul monitor de gaming ROG Swift OLED de 27 de inch cu 1440p, rată de reîmprospătare super-rapidă de 240 Hz și timp de răspuns de 0,03 ms, pentru imagini uimitoare și un răspuns instantaneu.

ROG a lansat primul router de gaming WiFi 7 quad-band din lume, ROG Rapture GT-BE98, cu viteze de până la 25.000 Mbps, cu până la 160% mai rapide, oferind un transfer maxim de date cu 20% mai mare față de generația anterioară. ROG a prezentat, de asemenea, ROG Azoth, o tastatură de gaming format 75% cu caracteristici DIY premium. Și în acest an, ROG a făcut echipă cu Aim Lab, antrenorul a milioane de jucători de FPS din întreaga lume, pentru a crea noi periferice care să ridice ștacheta în jocurile sportului electronic. Printre acestea se numără mouse-ul de gaming ROG Harpe Ace Aim Lab Edition și mouse pad-ul de gaming ROG Hone Ace Aim Lab Edition. De asemenea, au fost prezentate controlerul pentru PC ROG Raikiri Pro, cu posibilități nelimitate de personalizare, și scaunul de gaming ROG Destrier Ergo.

ROG Swift Pro PG248QP – refresh de 540 Hz

ROG Swift Pro PG248QP este primul monitor de gaming cu rată de reîmprospătare de 540 Hz. Am atins această bornă de performanță mulțumită noii tehnologii TN pentru esports (E-TN), care oferă timpi de răspuns cu 60% mai rapizi decât panourile TN standard, oferind rate de reîmprospătare foarte rapide și o claritate uimitoare. Standul monitorului are un design nou cu prinderi retractabile blocabile, conducând la o amprentă mult mai mică a bazei, eliberând pupitrul jucătorilor profesioniști.

Monitorul FHD (1920 x 1080) de 24,1 inch cu rată de reîmprospătare ultra-rapidă de 540 Hz (OC) este conceput pentru jucătorii profesioniști și pentru un gameplay captivant. Procesorul G-SYNC include un NVIDIA Reflex Analyzer încorporat care monitorizează latența sistemului de la un capăt la altul pentru a oferi cea mai bună experiență de joc. În plus, DAC-ul ESS încorporat redă un sunet surround și aduce îmbunătățiri efectelor de focuri de armă și pași, oferind o latență audio aproape de zero.

ROG Swift OLED PG27AQDM

ROG Swift OLED PG27AQDM este primul monitor de gaming ROG OLED 1440p cu o rată de reîmprospătare foarte rapidă de 240 Hz și un timp de răspuns de 0,03 ms. Este prevăzut cu un strat de microtextura anti-reflexie care reduce reflexiile pentru o experiență de vizionare mai bună în toate condițiile de iluminare și oferă o luminozitate de până la 1000 niți1.

Designul termic al sistemului de răcire a fost îmbunătățit considerabil pentru a ajuta la reducerea efectului de burn-in. Acesta are un radiator personalizat și o nouă schemă internă pentru a îmbunătăți răcirea. Fluxul de aer intern a fost optimizat, iar gurile de aerisire superioare sunt mai mari pentru o mai bună degajare a căldurii. Aceasta este disipată mai uniform pe partea din spate a monitorului. Temperatura medie este cu 5% mai mică în comparație cu alte monitoare de gaming OLED de 27 inch. Optimizarea inteligentă a tensiunii asigură o luminozitate constantă pentru fiecare pixel prin controlul tensiunii aplicate acestuia. ROG a lucrat îndeaproape cu producătorul de panouri pentru a determina corelația dintre luminozitatea OLED, nivelul de tensiune și temperatura de funcționare. Un algoritm inteligent creat pentru panou optimizează tensiunea în funcție de schimbările de temperatură pentru a asigura o luminozitate constantă pe tot panoul.

ROG Swift OLED PG27AQDM ROG Swift dispune, de asemenea, de funcția Uniform Brightness (luminozitate uniformă), care menține nivelul de iluminare chiar și atunci când ferestrele albe se schimbă brusc. În plus, noul software DisplayWidget Center facilitează utilizarea mouse-ului pentru a modifica funcțiile sistemului și setările OLED printr-o interfață intuitivă.

Primul router de gaming WiFi 7 quad-band din lume

ROG Rapture GT-BE98 este primul router de gaming WiFi 7 cu patru benzi. Valorificând întregul potențial al WiFi 7 cu suport pentru canale de 320 MHz în banda de 6 GHz, acesta oferă viteze cu până la 160% mai rapide decât generația anterioară. În plus, cu modulația 4K QAM care poate împacheta mai multe date în transmisii, ratele maxime de transfer sunt cu până la 20% mai mari, oferind viteze incredibile de până la 25.000 Mbps. Mai mult, cu două caracteristici revoluționare suplimentare, Multi-Link Operation și Multi-RU Puncturing, GT-BE98 oferă conexiuni wireless mai eficiente și mai fiabile.

Multi-Link Operation presupune transmiterea simultană pe diferite benzi și canale pentru a crește lățimea de bandă către dispozitiv, reducerea latenței și îmbunătățirea fiabilității. Multi-RU Puncturing segmentează lățimea de bandă a unui canal în unități mai mici permițând perforarea pentru a elimina interferențele pentru lățimea de bandă rămasă și pentru a crește eficiența.

Jucătorii se pot bucura de viteze de transfer de date de până la 10X mai rapide pentru sarcinile care necesită lățime de bandă cu un port WAN/LAN de 10 Gbps și două porturi LAN de 10 Gbps. În plus, pentru utilizatorii care locuiesc în case mai mari, funcția exclusivă ASUS RangeBoost Plus îmbunătățește raza semnalului și acoperirea generală. Nu în cele din urmă, accelerarea jocurilor pe trei niveluri, facilitate exclusivă ROG, oferă experiențe de joc fantastice.