Astăzi a fost în București cea de-a patra ediție a Cisco Connect, din păcate nu am ajuns la eveniment. E o perioadă aglomerată și am declinat multe propuneri din lipsă de timp.

Dorin  Pena by https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf/

Evenimentul a reunit peste 1.000 de participanți, 20 de expozanți și 25 de demo-uri pregătite de Cisco și partenerii săi în zona expozițională dedicată.

În prezent, lumea a devenit conectată, iar companiile trebuie să acorde o importanță mult mai mare digitalizării și impactului pe care această revoluție tehnologică îl poate avea asupra afacerilor. Dacă în 1987 erau conectate 10.000 de dispozitive, până în 2020 vor fi conectate la internet peste 50 de miliarde de dispozitive. Datorită revoluției digitale, lumea în care trăim va fi reconfigurată. Peste 50% din joburile actuale ar putea fi afectate de automatizare, iar mai mult de 60% din copiii care încep școlile primare vor avea meserii care azi nu există.

Cisco spune că până în 2019, 86% din date vor fi procesate de centre de date în cloud și doar 14% de centrele de date tradiționale. Au prezentat Cisco Tetration Analytics, o adevărată mașină a timpului pentru centrele de date. Noua platformă oferă vizibilitate completă în data center, în timp real, datorită senzorilor hardware și software și unei componente de inteligență artificială. Dintr-un singur punct pot fi văzute și analizate miliarde de fluxuri în timp real, dependențele dintre aplicații și resursele consumate.