Roamingul este tot mai important pentru fiecare dintre noi și este foarte trist atunci când suntem plecați și nu putem ține legătura cu cei dragi. Mi-aduc aminte, înainte să fie serviciul atât de cunoscut, era un chin să contactezi pe cineva atunci când erai plecat din țară.

Nici hotspot-uri WiFi nu erau foarte multe, exista internet la hotel, dar dacă ieșeai să te plimbi prin oraș sau pe plajă, nu găseai Internet deloc. Și am pățit-o într-una din deplasările mele în afară, tocmai din cauză că nu puteam suna acasă (pe-atunci dacă nu aveai serviciul roaming activat, era practic imposibil să îl activezi după ce ieșeai din țară). Eram singurul din România și vroiam neapărat să vorbesc, așa că am sunat de la telefonul din camera de hotel. Nu am bănuit nimic și mi-am văzut de treabă, dar atunci când am făcut check-out, recepționerul mi-a zis că am de achitat suplimentar. Doar 88 de euro a costat apelul meu din Sardinia spre România, de la telefonul fix din camera de hotel. Și vă asigur că nu vorbisem foarte mult. Evident, nu aveam atâția bani la mine și a trebuit să împrumut bani de la cineva. Cu greu am reușit să-i returnez banii, trimițând prin Western Union suma respectivă.Astăzi încă nu doar că tarifele au scăzut, anul acesta avem parte de o premieră. Conform reglementărilor, tarifele de roaming vor fi eliminate în Uniunea Europeană. Dar Vodafone a decis să adopte oferta mai rapid, încă din aprilie, adoptând oferta în cadrul campaniei aniversare. Atunci când plecați în mini-vancața de 1 iunie veți putea vorbi cu cei dragi mai simplu, dacă sunteți clienți Vodafone. Oferta specială include de-acum și roaming în Spațiul Economic European (Uniunea Europeană plus Islanda, Lichtenstein și Norvegia).

Noul portofoliu este pentru toate tipurile de clienți – persoane fizice și juridice, utilizatori de abonamente și de cartele preplătite – care a marcat o premieră pe piața din România. Astfel, toate beneficiile de voce și de date valabile în abonament și la extra-opțiunile cartelelor pot fi folosite și în roaming, exact ca în țară, în Spațiul Economic European (Uniunea Europeană plus Islanda, Lichtenstein și Norvegia). Așa puteți comunica liber în Europa, nu vă mai bateți capul cu diversele costuri suplimentare.

Oferta este valabilă pentru clienții noi și pentru cei care își reînnoiesc abonamentele începând de la 10 euro (persoane fizice) sau de 13 euro fără TVA (persoane juridice), precum și pentru cei care își activează extra-opțiuni la cartele preplătite începând de la 8 euro. Trebuie să fiți atenți la țările membre UE, plus Islanda, Lichtenstein și Norvegia. Oferta nu este valabilă în țări precum Serbia, Muntenegru, Albania. În Croația, este valabilă, dar nu în Turcia. Atunci când plănuiți vacanța, țineți cont și de oferta asta.