Google Password Checkup va fi disponibilă și pentru Android, conform ESET. A fost introdusă inițial ca o extensie pentru browserul web Google Chrome în urmă cu doi ani. Apoi instrumentul a fost integrat complet în browserul Chrome pentru desktop. Asta chiar înainte de a fi disponibilă și în versiunile browserului pentru Android și iOS.
google password checkup

Google Password Checkup

Am verificat personal parolele raportate ca fiind compromise și majoritatea sunt fix de genul 123456 sau abcdef sau qwertyuiop. Adică fix cele mai comune parole, care este clar că sunt încercate / testate de fiecare hacker în căutre de acces la conturile personale.

Funcția Password Checkup va funcționa acum cu soluția Android „Autofill with Google”. Aceasta poate fi activată prin setările telefonului. „De fiecare dată când completați sau salvați credențialele de acces într-o aplicație, le vom compara cu o listă de credențiale compromise anterior și vă vom avertiza dacă parola folosită a fost compromisă”, se arată în postarea de pe blogul Google, care anunță această lansare.

Google a asigurat utilizatorii că securitatea și confidențialitatea lor sunt pe primul loc. Mai ales atunci când vine vorba de gestionarea datelor lor sensibile. „Autofill with Google este construit pe modelul de completare automată a Android. Acesta impune măsuri stricte de confidențialitate și securitate. Asigură accesul la credențialele utilizatorului numai în următoarele două cazuri. Fie utilizatorul a salvat deja credențialele respective în contul său Google.  Fie utilizatorului i-a fost oferită șansa să salveze noi credențiale de către sistemul de operare Android și a ales să le salveze în contul său”, se arată pe blogul Google.

Compania a dat asigurări, de asemenea, că toate numele de utilizator și parolele trec prin hashing și criptare. Au confirmat, de asemenea, că nimeni, nici măcar Google, nu poate obține numele de utilizator sau parola din copiile criptate. De exemplu, procesul de a determina dacă acreditările utilizatorilor au fost compromise sau nu are loc local pe smartphone-urile lor.

Citiți mai multe pe blogul ESET.