Am tot auzit discuția asta: “vai ce mă deprimă / enervează / agasează / obosesc discuțiile de pe Facebook”. Ei bine, există o soluție extrem de simplă și la îndemâna tuturor: poți să ștergi contul de Facebook. Nu te ține nimeni cu forța acolo și nici nu te plătește cineva să stai acolo. Nu ești condamnat să stai pe Facebook toată ziua ca să te simți prost pe urmă.

Sursa foto: © Aleksey Boldin | Dreamstime.com – Facebook

Depresie de Facebook

Există acum o serie de studii științifice care arată că poți foarte ușor să devii deprimat din cauză de Facebook. Site-urile de socializare nu arată tot ceea ce se întâmplă în spatele utilizatorilor, ci creează impresia falsă că au vieți perfecte, călătoresc mult, se bucură de multe evenimente și cadouri, numai urări de bine și așa mai departe. Îți creează impresia falsă că toți ceilalți o duc mai bine și că tu, dacă nu ai nimic interesant de împărtășit, ești un ratat.

Cercetătorii spun că trebuie doar să te gândești mai bine că în spatele acelor poze sunt tot oameni, că ei au făcut eforturi să ajungă să călătorească acolo, că poate nici ei nu o duc chiar atât de bine în familie sau la muncă, ci doar lasă să se înțeleagă că este așa. Există nenumărate cazuri în care vedete “fericite” de pe rețelele de socializare au recunoscut că profilele sunt false și că trăiesc adevărate drame. Unii au renunțat, alții s-au demascat singuri, alții au încetat să mai posteze din aceste motive.

Ștergerea contului de Facebook

Solicitarea de ştergere definită pentru conturile Facebook poate dura până la 90 de zile de la începutul procesului, pentru a şterge definitiv toate lucrurile postate precum fotografii, actualizări de stare sau alte date salvate în sistemele de bckup. În orice caz, în această perioadă contul dumneavoastră nu va fi vizibil pe Facebook.

Chiar şi aşa există lucruri care pot rămâne pe Facebook, cum ar fi comentarii postate pe peretele unui prieten.

Prin urmare, îţi recomand pașii din acest tutorial de ștergerea definitivă a contului Facebook.