Dacă renunți la o singură aplicație, practic dublezi viața bateriei telefonului. Eu zic că nici nu trebuie să citești mai departe, pentru că știi deja despre ce aplicație este vorba. M-am distrat cu știrea citită la Zoso

Credit foto: © Pressureua | Dreamstime.com – Low battery.

Practic, pentru a dubla viața bateriei telefonului trebuie doar să renunțați la Facebook. Într-o zi de utilizare normală, graficul de consum pentru baterie poate fi așa:

Dacă poți renunța la Facebook și Messenger pe telefon, poți crește semnificativ autonomia. În rest, știrea e slăbuță. Găsiți la mine sfaturi privind calibrarea bateriei, dar și sfaturi practice pentru a crește autonomia la orice telefon.

Aplicația de Facebook consumă foarte multe resurse pentru că are foarte multe funcții, nu doar localizare și comunicare, dar își setează tot felul de priorități asupra procesorului și setarea unor măsuri de creștere a autonomiei nu reușește să blocheze activitatea Facebook. Dacă nu vreți să renunțați de tot la aplicația Facebook, trebuie să opriți notificările și localizarea și lucrurile vor sta deja mai bine.

Se mai poate închide funcția de autoplay pentru video, care consumă de asemenea resurse pe telefon. Trebuie blocat accesul în backbround pe cât se poate (Background App Refresh – off), iar luminozitatea ecranului trebuie redusă pe cât se poate tot timpul. Dar și așa, dacă țineți aplicația Facebook deschisă mult timp, va continua să termine bateria rapid. Totul depinde de cât timp petreceți pe telefonul mobil pe Facebook.

Mai mult, există și pentru Facebook aplicație Lite, care este mult mai prietenoasă și nu consumă resursele telefonului, la fel și aplicația Messenger Lite. Ambele sunt programate să nu consume bateria și să consume mai puține date mobile decât restul aplicațiilor.

Aș mai adăuga că rețeaua mobilă cu semnal slab și un Wi-Fi cu semnal slab pot consuma bateria mult mai mult decât o face orice altă aplicație, acest lucru afectează mai tare bateria decât aplicația în sine.