Facebook Messenger a introdus de azi posibilitatea de a trimite locația persoanei cu care vorbești, iar poziția pe hartă poate fi urmărită pînă la 60 de minute. La mine deja funcționează, spre deosebire de Google Maps, care a anunțat asta, dar nu merge încă.


Practic în cadrul unei discuții trebuie să apeși doar simbolul cu trei puncte (…) aflat jos, lîngă semnul de Like și microfon, iar de acolo alegi Location, acorzi permisiunea de a accesa datele de localizare, iar apoi poți trimite poziția pe hartă.

Cei de la Messenger nu recunosc deloc că au fost motivați de anunțul Google Maps, ei dau o motivație și mai aberantă. Cică “specialiștii au descoperit că unul dintre cele mai des folosite mesaje este < unde te afli?>”, așa că s-au hotărât repede să facă această funcție. Cu alte cuvinte recunosc că se ascultă de fapt toate conversațiile și culmea, mai fac și statistici cu ce anume discută oamenii mai des.

Din fericire locația nu este făcută publică by default, cum au făcut alți deștepți cu documentele firmelor, vă povestesc eu altă dată. Locația poate fi împărtășită doar dacă utilizatorul este de acord și face setările respective. Faza cu urmărit live pentru maxim 60 de minute este relativ ok, să zicem că urmărești copilul când merge la școală sau la o activitate extra-școlară și vrei să fii sigur că acolo merge. Sau că ajunge cu bine. Desigur, dacă aveți întâlnire și persoana respectivă e nerăbdătoare, puteți să activați localizarea să vadă că totuși vă apropiați și nu vreți doar să trageți de timp.

Google Maps a anunțat asta de zilele trecute, dar încă nu a venit actualizarea care va permite trimiterea locației. La ei nici nu se va putea urmări poziția pe hartă live. De asemenea, o funcție similară a fost introdusă pe iOS la aplicația Messages, unde poți alege să trimiți cuiva localizarea pe harta Apple. Sincer, n-am mai folosit hărțile Apple de mult, sunt ok cu Google Maps.