Google Maps urmează să implementeze funcția Share Location, posibilitatea de a trimite cuiva poziția exactă pe hartă. Este util atunci când ai întâlnire și ai întârziat sau să te întâlnești cu cineva într-un oraș sau cartier necunoscut. Vă arăt imaginea demo pentru că funcția nu este acum disponibilă pe iPhone.

Funcția de partajare a localizării în timp real (real time location sharing) permite trimiterea către o persoană sau un grup de contacte. Conform Google, opțiunea va fi disponibilă în câteva zile în aplicația Google Maps de la Android și iOS, dar și pe versiunea ei de desktop.

Pînă acum se putea face share la un punct de pe hartă, care putea fi trimis cu un link către cealală persoană. Acum însă face share la poziția obținută prin localizarea telefonului. Persoana (sau persoanele) cărora le-ai partajat aceste informații vor vedea în timp real cât timp mai ai până ajungi și te pot urmări pe drumul către destinație. Partajarea se încheie automat când ai ajuns la destinație. Este utilă și dacă urmăriți copilul pe drumul spre școală sau când revine de la școală spre casă.