Fashion Days dă startul Black Friday 2019 miercuri, în zorii zilei de 13 noiembrie, atât în aplicația mobilă, cât și pe site. Black Friday este un eveniment în continuă ascensiune, cu o notorietate de aproape 90% în rândul românilor. Mai mult de jumătate dintre aceștia intenționează să cumpere ceva de Black Friday, iar bugetul mediu alocat este de 2.048 de lei, cu 100 de lei mai mare decât în anul precedent.

În acest context, Fashion Days estimează, de asemenea, o creștere de peste 50% a numărului de comenzi plasate pe parcursul acestui eveniment, comparativ cu anul trecut. Liderul segmentului online al pieței de fashion, care și-a obișnuit clienții cu o experiență unică de shopping, prin opțiunile flexibile de livrare și retur, dorește să păstreze standardele acestor servicii și pentru cel mai mare eveniment de sale al anului. Acesta este motivul pentru care Black Friday începe, anul acesta, în dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie.

Easybox este opțiunea de livrare cea mai rapidă și cu cea mai mare creștere în ultimele 6 luni, 20% dintre comenzile Fashion Days plasate în luna octombrie fiind livrate în cele peste 85 de lockere din București și Ilfov. Volumul de comenzi estimat în perioada Black Friday încurajează plata online și ridicarea coletelor în interval de 36 de ore.

Aproape 120.000 de produse vor fi predate curierilor pentru livrare până în seara zilei de 14 noiembrie. Fiind o perioadă în care curierii sunt extrem de aglomerați, retailerul recomandă utilizarea unuia dintre cele peste 600 de Oficii Poștale din întreaga țară.

Era de așteptat ca cel mai amplu Black Friday din istoria Fashion Days să ofere un stoc pe măsură. Clienții vor putea alege dintre nu mai puțin de 1,5 milioane de produse de încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii, însumând cea mai mare valoare de stoc din an, de 175 de milioane de lei. Peste 3,3 milioane de vizite sunt așteptate pe parcursul întregului eveniment, cu peste 70% din valoarea comenzilor estimată a fi plasată din aplicația Fashion Days, procent în continuă creștere de la an la an. Numărul de aplicații Fashion Days, instalate în perioada Black Friday pe telefoanele mobile, va ajunge la 600.000.
datorită discounturilor pe care le oferim”, continuă Robert Berza.

Printre brandurile cu cele mai mari discounturi de Black Friday se vor regăsi:

Nike (până la -50%), UGG (până la -40%), Trespass (până la -80%), New Balance (până la -50%), Columbia (până la -60%), Liu Jo (până la -60%), Guess (până la -50%), Love Moschino (până la -65%), Michael Kors (până la -40%), Pepe Jeans London (până la -60%), Napapijri (până la -80%), Fossil (până la -60%), Levi’s (până la -60%), Puma (până la -60%), Timberland (până la -65%), dar și branduri aflate la prima apariție în Black Friday: s.Oliver, Marc Jacobs, GAP, Replay.