Cei de la AdBlock au devenit foarte populari pentru că permit utilizatorilor să acceseze în browser doar conținutul site-urilor, fără reclame. Dar acum, au găsit și metoda de a face bani, cu ajutorul Adblock Plus: vor servi ei propriile reclame. Adică le vor bloca pe cele nedorite și vor afișa altele.

adblock-blog

Deocmadată este o funcție disponibilă pentru AdBlock Plus, nu pentru serviciul gratuit. Dacă vor face pasul spre a afișa reclame peste tot – iar mai devreme și mai târziu o vor face – este finalul popularității Adblock. Alternative vor apărea rapid, utilizatorii au sigur unele deja.

AdBlock spune că reclamele lor “nu vor fi atât de intruzive”. Vor lăsa proprietarii de site-uri să aleagă anumite reclame pozitive, care să apară cu ADblock pornit. Însă utilizatorii nu vor vedea doar conținutul, așa cum se întâmpla pînă acum. Iar proprietarii de site-uri vor alege fix reclamele care aduc venituri mai mari. Iar utilizatorul nu va aprecia faptul că rulează reclame deși el are AdBlock pornit.

Oricum, din toate soluțiile pe care le aveau la îndemână, afișarea de alte reclame este cea mai proastă variantă.

Update (15.09.2016) avem și o reacție oficială de la AdBlock – puteți citi comentariul în engleză la final – ei spun că publicitatea va fi doar pe AdBlock Plus, nu pe versiunea gratuită:

Bună! Sunt managerul comunității pentru AdBlock. Vreau doar să se clarifice, Adblock Plus (ABP) și AdBlock nu sunt același lucru. ABP este un produs diferit, dezvoltat de o companie diferită. ABP este varianta care se va ocupa “de vânzarea reclamelor și anunțuri acceptabile din whitelist.” AdBlock nu va face asta.

AdBlock a fost de acord să participe la programul de anunțuri acceptabile din ABPs atunci când ABP a fost de acord în toamna anului trecut pentru a activa controlul asupra listei anunțurilor acceptabile la un consiliu terț imparțial. Participarea noastră se limitează la a face lista anunțurilor acceptabile din una dintre listele de filtrare, care sunt activate la instalare. Utilizatorilor li se spune despre programul Anunțurile acceptabile și au posibilitatea de a dezactiva de la momentul în care este instalat AdBlock. Am constatat că mulți oameni aleg să le lase active, dar toată lumea este binevenită să le blocheze în orice moment.