Google va investi circa 1 miliard de dolari într-o rețea de sateliți care să ofere Internet gratuit în zonele greu accesbile cu alte tehnologii. Cei de la Google au de mai mult timp proiecte legate de furnizarea de Internet gratuit, obținând în schimb cam toate datele utilizatorilor “în scopul de a le oferi reclame mai bune”. Dacă cei de la WSJ au surse bune – și în general cam au – atunci Google va folosi 180 sateliți plasați pe orbite mai apropiate de Pământ decât sistemul actual de sateliți.

satelit

Google face acum angajări, rectrutează specialiști de la companii de satelit pentru a crea o divizie specială dedicată acestui proiect.

Google experimentează niște echipamente diferite de cele actuale, mai ușoare, ceea ce va reduce costurile totale. Pentru zona de sateliți suma de 1 miliard de dolari este extrem de mică pentru un proiect atât de mare. Dar noile tehnologii și noile companii interesate de lansări orbitale la costuri mai mici ar putea ajuta Google să reducă cheltuielile pentru proiect.

Acum, e clar, nu vor face asta peste noapte și nu vor avea România ca zonă de interes major… dar e posibil ca acest proiect să aducă cu adevărat Internetul în fiecare casă și zonă și pe viitor va deschide multe oportunități.
Știu că și cei de la Facebook lucrează la ceva similar, așa că … vitorul sună bine.