Dacă lucrezi în fiecare zi la PC sau laptop și te simți pierdut în atâtea ferestre deschise și navigări pe internet, atunci ai nevoie să știi de aplicațiile și funcțiile Google Chrome care îți fac viața mai ușoară, scriu colegii de la risco.ro.

Pentru a supraviețui într-o lume în continuă dezvoltare , trebuie să te îmbunătățești în mod constant. Pentru asta trebuie să cauți modalități de a fi mai productiv, iar aceste aplicații și funcții Google Chrome te vor ajuta în demersul tău.

Modul Incognito. Știm cu toții că Google Chrome colectează date din istoricul tău de navigare. Dacă nu vrei că acest lucru să se întâmple, data viitoare când navighezi pe internet, poți folosi modul Incognito. Această funcție este extrem de utilă dacă nu vrei că istoricul tău de navigare să fie folosit în viitor de Google Chrome pentru a-ți trimite reclame personalizate sau diverse alte recomandări (produse și servicii).

Ca să accesezi modul Incognito, trebuie să urmezi acești pași: apasă Ctrl+Shift+N sau în partea dreaptă a browser-ului apasă pe cele 3 puncte verticale, apoi alege filă/fereastră incognito nouă (sau new incognito window dacă ai meniul în engleză).

Salvarea paginilor web ca fișiere PDF. Dacă informațiile de pe o pagină web îți sunt utile și vrei să le păstrezi pentru viitor, poți salva pagina ca un fișier PDF. Acest lucru se face foarte simplu, direct din pagina web, în două moduri: apasă Ctrl+P sau selectează cele trei puncte verticale din partea dreaptă a browser-ului, apoi alege opțiunea ”Printează” (sau Print dacă ai meniul în engleză).

Navigarea ușoară printre paginile web deschise (tabs). Dacă ți-e mai ușor să navighezi printre paginile web deschise în browser folosind tastatură, cea mai scurtă metodă este să apeși Ctrl+Tab. Această comandă te duce la următoarea pagină web consecutivă deschisă. Dacă vrei, de exemplu să sări de la prima pagină la a patra pagină deschisă, apăsa Ctrl+4. Cifra se schimbă în funcție de pagină la care vrei să ajungi: Ctrl+1, Ctrl+2, Ctrl+3 etc.

Deschiderea paginilor web închise de curând. Dacă ai mai multe pagini web deschise, dar ai o problemă cu browser-ul și se închid dintr-o dată toate paginile, probabil că este foarte neplăcut. Nu intra în panică, totuși, pentru că există cel puțin trei soluții pentru a recupera paginile închise. 1. Selectează cele trei puncte verticale din partea dreaptă a browser-ului, apoi alege opțiunea, apoi alege opțiunea ”Istoric” (sau History dacă ai meniul în engleză). 2. Apăsa comandă Ctrl+Shift+T sau 3. Apăsa comandă Ctrl+H.

Dacă ți-au plăcut funcțiile, vezi și mai multe pe site-ul risco.ro.