Galaxy AI, care a fost lansată odată cu seria Galaxy S24, apoi adusă prin actualizări pe S23, va ajunge pe și mai multe terminale. Conform Samsung, cea mai nouă tehnologie AI va ajunge și pe modelele Galaxy S22, pe pliabilele Fold4 și Flip4, dar și pe tabletele Galaxy Tab S8.

Galaxy AI

Lansare oficială Galaxy AI pe S22

Seria S24 a introdus Galaxy AI, apoi Samsung a lansat actualizarea OneUI 6.1 pe modelele emblematice din 2023. Atât seria S23, dar și pliabile. Asta a adus caracteristicile AI la aproximativ 100 de milioane de utilizatori. Dar mai mult, Samsung a confirmat acum că va actualiza și dispozitivele emblematice din 2022 (telefoane, pliabile și tablete).

Galaxy AI va ajunge ca parte a actualizării One UI 6.1 pentru aceste dispozitive și va include lista completă de funcții: Cerc pentru a căuta cu Google, Asistență prin chat, Interpret, Traducere live, Asistență notificări, Asistență transcriere, Asistență la navigare, Editare generativă, Editați sugestia și imaginea de fundal generată de AI.

Samsung spune că lansarea va începe la începutul lunii mai. Ca o reamintire, funcțiile Galaxy AI vor fi utilizate gratuit până la sfârșitul anului 2025. Nu este clar ce caracteristici vor deveni premium sau cât vor costa.

Exemple de utilizare AI sunt disponibile. Atunci când călătorești în Paris și dorești să întrebi localnicii despre un restaurant autentic, poți să folosești funcția Interpreter pentru a depăși barierele lingvistice și pentru a purta conversații traduse în timp real. Apoi, poți folosi Live Translate pentru a rezerva cu ușurință o masă la restaurant prin telefon datorită traducerii apelului în timp real.

Pe măsură ce te îndrepți către restaurant, cu ajutorul Circle to Search cu Google afli despre clădirile care îți ies în cale. Captează frumusețea orașului cu camera foto și folosește funcția Generative Edit pentru a a obține cea mai bună fotografie. În timp ce aștepți să mâncarea la restaurant, notezi lucrurile frumoase pe care le-ai văzut în oraș în Samsung Notes și utilizezi Note Assist pentru a-ți organiza jurnalul denumit „Excursie la Paris”. Acesta este doar un exemplu care îți arată că puterea AI-ului este cu adevărat nelimitată.