Cel mai așteptat smartphone al momentului, Galaxy S6, este pregătit de lansare cum se zvonea mai demult, iar acum se spune că lansarea va fi la Mobile World Congress. Eu o să fiu acolo și o să vă povestesc ce și cum. Să vedem dacă se confirmă vreun zvon.

Acum se spune că vor fi două ediții, un model din metal, precum Alpha și un model cu ecran curbat, precum Note Edge, probabil Galaxy S6 Edge. Este un zvon plauzibil, de aceea vi l-am redat. Note Edge nu a avut mare succes, dar știu oameni care și l-au luat. Galaxy S6 Edge

Mi se pare mai mare problema generată de Samsung Galaxy S6 metalic, dacă seamnănă cu Alpha. Atunci va concura direct cu noul Galaxy A7. Măcar dacă se va confirma faptul că este unibody, atunci problema va fi pentru HTC 🙂

Galaxy S6 Edge este o continuare logică pentru ecranul curbat dezvoltat de Samsung. Dacă a mers la Note, unii clienți o să-l aprecieze și pe Galaxy S6. Utilitatea ecranului curbat rămâne aceeași, tinde spre zero, iar majoritatea utilizatorilor se plâng de faptul că design-ul terminalului nu este simetric, iar pe partea curbată apeși cu mâna când iei telefonul de jos.

Business Insider zice că următorul smartwatch Samsung, care va fi și el lansat la MWC 2015, va copia designul Moto 360. Cred că design-ul Motorola a fost cel mai bun din 2014, la concurență cu LG G Watch R. E clar că Samsung nu pot sta deoparte, au ceasurile dreptunghiulare, dar niciunul cu ecran rotund. Este perfect posibil să facă unul în 2015.

Din păcate dintre lansările de la CES 2015 puține au fost remarcabile. Dar asta nu înseamnă că Samsung nu a fost în atenția presei sau a organizatorilor.

 
Samsung a câștigat anul ăsta 80 de premii la Consumer Electronics Show (CES). Compania sud-coreeană a primit premiul Best of Innovation, a luat 31 de premii Best of Home Entertainment și multe alte premii pentru tehnologii smart.

Printre produsele premiate se numără:

– Televizorul Samsung JS9500 (care a primit peste opt premii);
– Televizorul Samsung UN105S9B de 105 inci, primul și cel mai mare televizor SUHD;
– SSD-ul portabil Samsung a primit opt premii;
– Laptopul Samsung ATIV Book 9 a primit patru premii;