Samsung Galaxy A7 a fost lansat zilele astea, conform Techcrunch. Modelul vine practic în seria Alpha, după noile Galaxy A3 și Galaxy A5, anunțate în octombrie. Lansarea are loc la scurt timp după ce Samsung prezenta Galaxy E5 și E7, modele comparabile. Dotările Galaxy A7 sunt foarte puțin modificate, dar designul continuă în aceeași direcție: metal și sticlă .

Samsung Galaxy A7
Samsung Galaxy A7

Samsung Galaxy A7

Noutatea ar fi că acest model are procesor octa-core. Modelele A3 și A5 aveau procesoare quad-core. Au mai circulat zvonuri despre Galaxy A7, dar acum a fost prezentat oficial. Display-ul este de 5,5 inch, Full HD de data asta, iar densitatea este 401ppi. Ecran Super-AMOLED, dar rama rămâne destul de groasă. Procesorul nu este cel anunțat de GSMArena (Snapdragon 615), ăla fiind doar pe versiunea dual-SIM. TechCrunch spune că are un octa -core cu patru nuclee la 1,8GHz pentru putere și patru la 1,3GHz pentru economie. Eu cred că se referă la Exynos, deși nu l-au numit. Procesorul este susținut de 2GB de RAM și are o baterie de 2.600 mAH.

Stocarea internă este de 16GB și are slot de carduri de memorie. Versinea de Android este 4.4 KitKat, iar prețul Samsung Galaxy A7 este estimat în SUA la 420 de dolari, deci la noi va ajunge pe la 1.900 de lei (datorită conversiei în euro și a taxelor).

Camera foto de pe spate este de 12 megapixeli, iar cea frontală de 5 megapixeli. Versiunea dual SIM (dual stand-by) are procesorul Snapdragon 615, în rest fiind relativ la fel.

ads