Google a ajuns la un acord – neconfirmat încă – și cu autoritățile din Europa, după ce a avut un acord similar în US, iar rezultatul va fi modificarea rezultatelor căutării. Sigur, ei susțin în continurare peste tot cu fiecare ocazie că nu pot face acest lucru. Dar măcar și-au recunoscut vina și de data asta și vor marca diferit rezultatele din site-urile proprii precum Google+, News și altele. Nu mi-e clar dacă vor marca și rezultatele Youtube sau astea rămân by default în topul căutărilor. Cert este că ultimele căutări mi-au demonstrat că pînă și reclama de deasupra rezultatelor a fost eliberată de marcaje și am dat click aiurea pe ea crezând că este primul rezultat al căutării.

Google search

De altfel, îmi cer scuze, dar mi se pare absolut aiurea ca Orange să recurgă la astfel de reclame – titlul spune ceva, link-ul altceva – iar faptul că este ascunsă printre rezultatele Google numai ok nu este. Da, este eficientă în schimb, cam așa lucrează și realizatorii de malware.

Evident, acordul dintre europeni și Google este citat “pe surse”, vom vedea ce spune declarația oficială care va fi semnată.

ads

Și încă o dată pentru fanii Google, da, este ok să îți promovezi propriile produse. Dar nu este ok să faci asta în detrimentul competiției și apoi să susții că ești fair play. Nu este ok să modifici rezultatele și apoi să spui că asta e imposibil… E doar marketing.