Google Nexus 4 este oficial următorul smartphone Android de top, făcut cu LG. Google a confirmat de asemenea Nexus 10, tabletă Android de mari dimensiuni cu display de 10,055 inchi, făcută cu Samsung. Există și noutăți pentru Nexus 7, tableta realizată cu Asus. Dar și Android 4.2. Confirmarea vine pe blog, în lipsa evenimentului.

Google Nexus 4 / 7 / 10
Google Nexus 4 / 7 / 10

Google Nexus 4

Primul pe listă este Google Nexus 4. Telefonul Google trece la următorul nivel. Display-ul este de 4,7 inchi – interesant că nu este mai mare (!), cu 320 ppi, 1280 x 768 pixeli. Procesorul este Quad-Core, Snapdragon S4 Pro quad-core la 1,5GHz, 2GB de RAM, cameră foto de 13 megapixeli. Are încărcare wireless, noul Android 4.2, integrare cu Google+.

Google Nexus 10

Google Nexus 10 este tableta care va concura cu iPad 4, Galaxy Note 10 sau Motorola Xoom. Tableta are un display cu diagonala 10,055 inchi, cu rezoluție 2560×1600 cu densitate 300ppi. Cea mai mare rezoluție pentru o tabletă, peste Full HD. Bateria este foarte mare, vine cu tehnologie de sunet stereo, Android 4.2, plus multe altele.

Android 4.2

Android 4.2 rămâne Jelly Bean, o nouă aromă… Schimbă pe ici pe colo detaliile sistemului de operare. Camera foto a fost îmbunătățită – o funcție nouă este Photo Spheres, care permite realizarea de fotografii în patru direcții și le reunește într-o super-imagine.

ads

Tastatura include acum o soluție de tip Swipe, botezată Gesture Typing. Android 4.2 permite gestionarea de conturi multiple pe același device, fără să se mai încurce detaliile.

De asemenea, Android 4.2 aduce funcții precum wireless display sau Day Dream, care permite afișarea de informații dinamice pe lock screen. Deocamdată mai ales poze din albume. Mai sunt și altele, dar detaliem mai târziu.

Nexus 7 – noutăți

Cea mai bună tabletă de 7 inchi, Nexus 7 are parte de versiune nouă. Există o versiune 3G (HSPA+) de 32GB, care va fi lansată cu operatorii telecom din toată lumea. Zic ei că vor lucra cu 200 de operatori, deci ajunge și la noi în țară.

Versiunea WiFi de 16 GB s-a ieftinit și mai tare din câte înțeleg.

 

Google au mai dat și alte informații, despre Google Play, despre serviciul Google Now și altele. Citiți voi pe blogul Google.