Google pregătește un eveniment pe 29 octombrie, după ce Apple și Microsoft vor lansa produse și aplicații noi. Deși editorii The Verge sau TNW nu s-au gândit la asta, eu cred că în centrul evenimentului va sta tocmai lansarea telefoanelor Nexus. Asta și pentru că anul trecut lansarea Samsung Galaxy Nexus a fost la finalul lunii octombrie. Iar Google este presat de rivali să-și prezinte noile produse. Microsoft are lansarea Windows Phone 8 pe 29 octombrie.

google nexus event

TNW vorbește despre tableta Nexus cu display de 10.1 inchi, care va fi lansată împreună cu alte noutăți. Tableta Android va fi lansată de Google împreună cu Samsung. Cei de la Verge menționează telefonul LG Nexus, dar eu am văzut atâtea zvonuri încât cred că sunt mai multe telefoane (vor fi cel puțin patru – LG, Samsung, Sony și HTC). Americanii vorbesc de asemenea despre un upgrade la Android, doar o mică actualizare Android 4.2, nu un sistem de operare complet nou. Acesta ar urma să ofere o experiență mai bună, un widget special Play Store și acces la mai multe conturi Google simultan pe același device. Se pare că rămâne Jelly Bean deocamdată.

Anunțurile nu sunt confirmate oficial, sunt date pe surse. Dar cred că așa se va întâmpla și cred că Google au ținut în continuare partea cu telefoanele sub tăcere pentru a genera buzz în momentul lansării.

Săptămâna viitoare, pe 23, cei de la Apple urmează să lanseze iPad Mini, o tabletă cu display de 7,85 inchi care va schimba jocurile în industrie. Apple mai pregătește un MacBook de 13 inchi cu Retina Display și alte noutăți.

Microsoft lansează pe 25 octombrie tabletele Surface, apoi pe 26 Windows 8, iar ulterior, pe 29 octombrie va prezenta Windows Phone 8 și noi telefoane cu platforma software mobilă. Concurența este foarte mare pentru că vorbim de sezonul de final de an, cel care va genera și foarte multe vânzări în toată lumea.