Google Pixel 7a, următorul midrange al companiei, va fi lansat la evenimentul anual I/O, posibil alături de Fold. Dacă terminalul pliabil a fost anunțat și nu s-a confirmat de mai multe ori, legat de Pixel 7a nu mai există dubii, a fost anunțat oficial.

Detalii tehnice Google Pixel 7a

Ecran: 6.1 inch, OLED, FHD+, HDR, 90Hz
Procesor: Google Tensor G2 (5 nm)
GPU: Mali-G710 MP7
Memorie: 8GB RAM
Stocare: 128 GB
Camere foto: 64 + 12 megapixeli
Selfie: 10,8 megapixeli
Dimensiuni: 152.2 x 71.8 x 8.9 mm
Greutate: 178 g
Baterie: 4500 mAh + 20W
OS: Android 13
Tehnologii: Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.2, USB Type-C 3.1, NFC, IP67
Preț: 499 USD

Lansarea Google Pixel 7a

Modelul a fost confirmat azi și de Roland Quandt.

Google Pixel 7a este un midranger foarte așteptat și, conform tradiției, este de așteptat ca telefonul să debuteze în timpul conferinței anuale pentru dezvoltatori I/O a Google. Anul acesta începe oficial pe 10 mai. Și astăzi a apărut primul teaser oficial, care confirmă că va ajunge în magazinele indiene din 11 mai. Google a anunțat pe contul oficial că fanii indieni ar trebui să aștepte dispozitivul pe Flipkart pe 11 mai. Asta este exact la o zi după presupusul anunț oficial al dispozitivului. Și dacă prețul este corect, ar putea fi o afacere destul de bună.

După cum vă puteați aștepta, Pixel 7a de anul acesta se va inspira probabil din Google Pixel 7 și Google Pixel 7 Pro de anul trecut. Cele mai recente dispozitive emblematice ale Google sunt cele mai bune până acum. Asta lasă să se înțeleagă că telefonul din seria A 2023 ar putea fi foarte bun la categoria midrange. Iată tot ce știm până acum despre Google Pixel 7a.

Imaginile 3D pe surse cu Google Pixel 7a au prezentat un telefon aproape imposibil de distins de Pixel 7. În culoarea sa albă, Pixel 7a reutiliza același cadru argintiu mat, același spate lucios și o configurație cu două camere. Se pare că viitorul telefon midrange al Google are aproape aceeași dimensiune ca și Pixel 6a, măsurând 0,2 mm mai înalt, 1,1 mm mai lat și 0,1 mm mai gros.

După cum era de așteptat, Pixel 7a va fi alimentat de același chipset Tensor G2 găsit în seria Pixel 7 principală. Vine susținut de 8 GB de RAM LPDDR5 și 128 GB de stocare (se presupune că UFS 3.1). Are un panou OLED FHD de 6,1 inch care a fost în sfârșit actualizat la 90 Hz, aducându-l mai aproape de concurența de la Samsung și OnePlus. Se zvonește că este alimentat de o baterie de 4.500 mAh alături de încărcare cu fir de 20 W. Ca o noutate la această generație aduce încărcare fără fir. Este nu este clar cât de repede se va încărca wireless Pixel 7a, deși primele zvonuri spun că acesta este de doar 5W.

Prețul ar fi de vreo 500 de dolari, deci va fi ceva mai scump la noi. Nici acesta nu cred că vine oficial în România. Probabil pe site-urile europene ale Amazon.