Google Pixel 8 și modelul Pro, despre care știam pe surse, au fost acum lansate oficial. Fără surprize, cam tot ce știam anterior. Android 14 este de astăzi disponibil pe telefoanele Pixel. Vorbim mâine mai pe larg despre el. Astăzi a venit și Pixel Watch 2.

Google Pixel 8

Despre Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro

Noutatea majoră a seriei este chipsetul Tensor G3. Este procesorul Exynos 2300 nelansat oficial anul acesta. A fost creat pe procesul de 4 nm al Samsung. Este un prim procesor cu 9 nuclee care include un nucleu de mare putere ARM Cortex-X3 prime, patru nuclee Cortex-A715 și alte patru Cortex-A510.

Pixel 8 rămâne la 8 GB de RAM, în timp ce Pro o crește la 12 GB. Ambele telefoane Pixel 8 sunt etanșe IP68 la apă și praf și au amprentă digitală și deblocare facială.

Pixel 8 Pro are un ecran OLED LTPO de 6,7 inch QHD+, 120Hz. Atinge o luminozitate maximă de 2.400 nits, acoperit cu Gorilla Glass Victus 2. Aveți la dispoziție trei culori – Albastru, Obsidian și Bej.

Sunt trei camere pe spatele lui Pixel 8 Pro. Cea principală de 50 MP cu OIS și detecție de fază. Apoi, o nouă cameră ultrawide de 48 MP. La final o cameră cu zoom 5x de 48 MP cu până la 30X Super-Zoom digital. Camera frontală este o unitate nouă de 10,5 MP cu un câmp vizual larg. Există un nou senzor de temperatură a pielii lângă camere, care este exclusiv pentru Pixel 8 Pro. Senzorul poate fi folosit să vedeți dacă frige cafeaua, a fost o glumă în prezentare.

Pixel 8 este cu 10 g mai ușor și puțin mai mic decât predecesorul său. A trecut la un ecran FHD+ mai mic, diagonala de 6,2 inch. Acel afișaj este mai bun ca precedentul. Este un panou mai luminos la 2.000 de nits luminozitate de vârf și are o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Mai precis poate varia între 60 Hz și 120 Hz. Are Gorilla Glass Victus. Pixel 8 vine în culorile Hazel, Obsidian sau Rose.

Modelul primește și el un nou ultrawide, deși nu este același cu Pro. Este o unitate de 12 MP cu autofocus și abilități Macro. Alături este o cameră principală de 50 MP cu zoom digital Super-Res 8x. Pixel 8 are și aceeași cameră selfie de 10,5 MP. Mai are o baterie de 4.575 mAh cu încărcare cu fir de 27 W și fără fir de 18 W.

Google Pixel 8 de 128 GB are un preț de la 799 de euro, în timp ce Google Pixel 8 Pro de 128 GB costă 1.099 de euro. Veți primi gratuit un Pixel Buds Pro la achiziția Pixel 8 și un Pixel Watch 2 la achiziția de Pixel 8 Pro.

Despre Android 14, pe scurt

Google Pixel 8 și 8 Pro vor oferi șapte ani de „actualizări ale sistemului de operare, securitate și renunțare la funcții”. Ceea ce înseamnă că cumpărătorii ar trebui să le poată folosi până în 2030 înainte ca software-ul lor să înceapă să devină învechit. Asta reprezintă un pas mare în comparație cu ceea ce a oferit Google anterior, care a fost limitat la cinci ani. Este, de asemenea, o perioadă de asistență mai lungă decât cea pe care o oferă în prezent toți concurenții principali de la Android ai Google. Samsung, OnePlus și Xiaomi promit toate patru generații de actualizări ale versiunii Android și cinci ani de actualizări de securitate pentru cele mai recente flagship-uri.

Google a lansat azi și Android 14, cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android. Este disponibil astăzi pe telefoanele Pixel (4A 5G și mai sus), cu telefoane de la producători, inclusiv Samsung, Nothing, OnePlus și alții, care îl susțin „mai târziu în acest an”. Actualizarea aduce cu ea câteva funcții de securitate noi, cum ar fi suport mai profund pentru chei de acces, protecții de confidențialitate pentru a face față brokerilor de date dubios și o multitudine de actualizări de UI, personalizare și sănătate.

Caracteristica cea mai importantă pentru noua versiune a sistemului de operare – sau cel puțin cea mai interesantă – este că Android 14 vă oferă noi personalizări ale ecranului de blocare. Puteți schimba între diferite stiluri și formate de ceas, făcând stilul telefonului puțin mai personal. Google adaugă, de asemenea, un generator de imagini de fundal alimentat de AI. Din păcate, această funcție va fi disponibilă numai pe Pixel 8 și 8 Pro la lansare.

Vorbim joi mai pe larg despre toate noutățile Android 14.

Despre Google Watch 2

Google a lansat primul său smartwatch anul trecut și, deși era promițător, avea câteva probleme. Astfel, avem acum Google Pixel Watch 2. Arată la fel, dar hardware-ul este diferit. Dar și software: noul Wear OS 4 aduce îmbunătățiri vizuale majore.

Ceasul original Pixel a fost lansat cu un vechi Exynos 9110. În timp ce acest cip de 10 nm a menținut interfața suficient de rapidă, nu a fost tocmai eficient. Ceasul de a doua generație îl înlocuiește cu Snapdragon W5+ Gen 1, din nou asociat cu 2 GB de RAM.

Acest cip de 4 nm ar trebui să rezolve problema de autonomie. Bateria noului ceas nu este mai mare, de 306 mAh (de la 294 mAh). Google promite o durată de viață a bateriei de 24 de ore chiar și cu Always On Display activat. Se încarcă și relativ rapid, 30 de minute la încărcător sunt suficiente pentru 12 ore de utilizare.

Google rămâne cu decizia de a avea o singură dimensiune disponibilă și este o dimensiune mică de 41 mm. Există totuși câteva modificări invizibile, cum ar fi sticlă mai durabilă sau faptul că ceasul folosește aluminiu 100% reciclat.

Ecranul este un OLED circular de 1,2 inch, cu rezoluție de 384×384 px. Poate ajută la consumarea mai puțină energie. Oricum, noile cadrane de ceas oferă multă varietate și vă permit să echilibrați lizibilitatea cu densitatea informațiilor.

Google Pixel Watch 2 va fi disponibil în curând începând de la 350 USD pentru modelul Bluetooth. Va exista și o opțiune LTE pentru 400 USD.