Prețul modelelor din seria Google Pixel 8 a ieșit la iveală pe surse. Despre design-ul lor și despre specificații tehnice am mai discutat.

Google Pixel 8 pret

Preț Google Pixel 8

Tocmai a apărut un nou zvon despre familia Pixel 8, care dezvăluie opțiunile europene de stocare împreună cu prețurile respective. Menționează și opțiunile de culoare. Cu toate acestea, vestea proastă este că Pixel 8 și 8 Pro vor fi probabil mai scumpe decât predecesorii lor.

Creșterea prețului este destul de semnificativă dacă vrem să avem încredere în sursă, desigur. Pixel 8 cu 128 GB de stocare va costa 874 EUR, în timp ce varianta de 256 GB ajunge la 949 EUR. Pixel 7 la lansare a început de la 650 EUR. Se zvonește că Pixel 8 Pro va fi lansat la 1.235 EUR pentru doar 128 GB de stocare și va cere 1.309 EUR pentru iterația de 256 GB. Modelul de 512 GB va avea un preț retail de circa 1.461 de euro. Pentru referință, Pixel 7 Pro a fost lansat la 900 de euro.

Ce știam despre Pixel 8

Pixel 8/8 Pro de la Google sunt așteptate să fie următoarea serie majoră de flagship-uri Android lansate în această toamnă. Și ar putea fi prima serie smartphone de la Google numai pentru eSIM. Apple a optat doar pentru eSIM cu iPhone 14 și iPhone 14 Pro anul trecut. Asta după ce a prezentat beneficiile suplimentare de securitate ale dispozitivelor numai eSIM.

Mishaal Rahman, care analizează codurile sursă, a postat pe Twitter o teorie în acest sens. Conform acesteia, randările 3D ale Pixel 8/8 Pro nu arătau sloturi SIM. Spre deosebire de dispozitivele Pixel anterioare, inclusiv de recent lansat Pixel Fold. Nu pare să fie prezent un slot SIM în imaginile telefonului. Rahman a observat, de asemenea, că randările anterioare ale Pixel 6 și Pixel 7 din surse similare au reprezentat un slot SIM.

Aceste randări nu sunt oficiale și Google nu a continuat cu un teasing la Google I/O 2023, așa cum ne așteptam. Compania nu a oferit imediat comentarii cu privire la posibilitatea unui Pixel 8/8 Pro exclusiv eSIM. Dar ar putea exista un grăunte de adevăr în spatele zvonului. Google a pus în mod constant bazele pentru transferurile eSIM în Android 14.

Camere foto Pixel 8

În timp ce cipul Tensor a reprezentat un mare impuls pentru gama Pixel, camerele Pixel au fost cartea de vizită pentru smartphone-urile Google. Dacă actualizările la camerele iPhone 15 și Galaxy S23 amenință dominația Google, zvonurile arată că Pixel 8 și 8 Pro sunt probabil destul de bine dotate.

Videoclipul capătă un rol mai proeminent în noua aplicație Cameră, cu o comutare separată pentru fotografie și video în partea de jos. Spre deosebire de pur și simplu una dintre opțiunile din carusel din partea de jos. Acum obțineți carusele distincte pentru fotografii sau videoclipuri, astfel încât să nu simțiți că trebuie să glisați la nesfârșit pentru modul dorit.

Apropo de moduri, Google va încerca să clarifice unele lucruri cu nume noi pentru unele moduri. Modul „Motion” va fi acum „Long Exposure” și „Action Pan”. În timp ce „Cinematic Pan” devine pur și simplu „Pan”. Acesta din urmă s-a simțit ca o imitație destul de clară a modului Cinematic al Apple. Modurile de stabilizare intră acum în meniul pop-up din video cu opțiuni standard, active și blocate.

Alte zvonuri

Pixel 8 va avea un display de 6,17 inch, 2400×1080 pixeli, cu rata de refresh 120 Hz. Va avea un cititor de amprentă ultrasonic încorporat. Pe spate are o cameră principală de 50 MP cu un nou senzor Samsung ISOCELL GN2, aceleași camere ultrawide de 12 MP și 11 MP ca și predecesorul său, o baterie de 4.485 mAh cu suport pentru încărcare cu fir de 24 W și fără fir de 12 W și, bineînțeles, chipset-ul Tensor de generație următoare la cârmă.

Pixel 8 Pro primește un ecran de 6,7 inch, 2992×1344 pixeli, cu rata de refresh de 120 Hz. Va avea același chipset, aceeași cameră principală nouă, un nou ultrawide de 64 MP, precum și aceleași camere telefoto de 48 MP și camere selfie de 11 MP de la Pixel 7 Pro.