La puțin timp după Apple Arcade, cei de la Google lansează un sistem similar, Play Pass, care include vreo 350 de jocuri fără alte costuri suplimentare (nici reclame, nici pay in-game). Ai plătit abonamentul de 4.99 dolari pe lună și te poți juca oricare dintre ele.

Apple Arcade a fost lansat pe 11 septembrie pentru gamerii pe smartphone și tablete. Este locul unde plătești un abonament pentru jocuri disponibile exclusiv pentru iPhone, iPad, iOS. Vor fi 100 de jocuri exclusive odată cu lansarea Apple Arcade. Toate astea cu un abonament lunar de 5 dolari, iar în App Store veți găsi o categorie nouă Arcade, acolo unde vor fi introduse noi jocuri în fiecare lună.

Google Play Pass are la lansarea oficială 350 de jocuri, cu un abonament similar. O lună va putea fi testat gratuit și apoi primul an va costa 1.99 dolari pe lună, în cadrul unei promoții speciale. Deocamdată este un serviciu pentru Statele Unite, dar va veni mai mult ca sigur și în alte țări în curând.

Jocurile din Play Pass nu sunt exclusive Google, nu sunt dezvoltate cu bani de la Google și nici nu sunt promovate de ei. Așa că fiecare dezvoltator va decide dacă vrea să facă un astfel de joc. Probabil o sumă din abonamentele încasate va merge spre dezvoltatori. Jocurile vor fi disponibile și normal, în Google Play, fie cu taxă, fie cu opțiunea de a cumpăra obiecte în joc. Au făcut o demonstrație cu un joc care era gratuit, dar cerea bani pentru un expansion pack, în Play Pass este disponibil complet fără alți bani decât abonamentul.Google spune că pe lângă jocuri video, aproape o treime dintre aplicațiile din Play Pass vor fi utilitare precum AccuWeather sau Hi-Q MP3 Recorder. Printre jocurile disponibile se numără titluri precum Star Wars: KOTOR, Mini Metro, Stardew Valley, Monument Valley, Limbo, Risk, Old Man’s Journey, Eloh. Abonamentul Play Pass poate fi împărtășit cu ceilalți membri ai familiei (până la cinci membri).

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!