Google Reader, cel mai folosit serviciu de citit RSS-uri din lume, unul dintre cele mai populare produse Google, se închide. Măcar dacă l-ar fi vândut, dar cum să închizi un produs de succes? Ei bine, probabil faptul că nu au reușit să-l monetizeze a dus la această decizie. Și probabil vor integra știri în G+, așa că vor să elimine singurul produs iubit și utilizat care concura cu asta. Mai mult ca sigur, în scurt timp și Google News va fi integrat în G+. Sunt curios cât va dura pînă vor pierde tot ceea ce au câștigat pînă acum.
Google Reader

Google au început să dezvolte produse alternative când și-au dat seama că Search nu va putea crește mereu. Gmail este al doilea produs reușit de Google, iar Reader al treilea. Abia apoi au dezvoltat Maps sau au lansat Android.

Decizia de a închide Google Reader ne arată că Google poate închide absolut orice serviciu vrea, peste noapte. De exemplu, s-ar putea să nu mai dezvolte Maps mai departe. Sau ar putea decide de mâine să includă rezultate cu plată în motorul de căutare. Și așa mai departe.

Decizia arată că un gigant online nu ține cont de dorințele utilizatorilor săi. Pur și simplu nu îi pasă.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected]
NU SUNT SERVICE SAU MAGAZIN !