How to Web, cel mai cunoscut eveniment local dedicat startup-urilor, împreună cu programul Startup Spotlight vor deveni parte a ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii. Bogdan Iordache, fondatorul evenimentului, va continua ca adviser în cadrul proiectului.

După 7 ediții care au adus laolaltă povești de succes și talente din țară și din regiune, How to Web va continua să contribuie la Strategia de dezvoltare a industriei high-tech, cu accent pe creșterea valorii adăugate, prin creșterea valorii proprietății intelectuale generate local.

Bogdan Iordache, fondator How to Web:

“Pentru a-si continua dezvoltarea, How to Web are nevoie de un cadru mai larg, care să reunească toți actorii importanți din industria de tehnologie. Mă bucur că am găsit interes și puncte comune cu echipa ANIS și, împreună cu ei, aștept cu nerăbdare următoarele ediții ale conferinței.”
În viziunea ANIS, România va deveni un hub de inovație în întreaga regiune prin integrarea și dezvoltarea dimensiunii regionale a How to Web.
Teodor Blidăruș, Președinte ANIS: „A venit momentul în care România să fie cunoscută și ca un generator de inovație în regiune, nu doar ca izvor de talente. În cei 7 ani, How to Web a adunat comunități de talente, investitori și business-uri, toate conducând la o explozie de proprietate intelectuală generată local. Noi, în ANIS, dorim consolidarea acestui proces și transformarea într-un hub de inovație în Europa.”

De aproape 20 ani, ANIS derulează programul strategic de dezvoltare a industriei high-tech prin implicarea activă în definirea politicilor publice (fiscalitate, educație etc.), dar și creșterea valorii adăugate a sectorului românesc, prin consolidarea zonei de servicii, dezvoltarea zonei de R&D, cât și creșterea IP-ului local.