Huawei Y5p (2020) a fost lansat astăzi oficial împreună cu modelul Y6p 2020, în cadrul unul eveniment online în care compania chineză a anunțat multe noutăți.

huawei y5p

Huawei Y5p vine la prețul recomandat de 599 lei, iar de mâine este la precomandă cu 399 lei, doar pentru primii clienți, apoi se va scumpi. Are un ecran Huawei FullView cu diagonala de 5,45 inch, rezoluție HD, IPS LCD. Vine cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare bazat pe Android 10, cu interfața Huawei EMUI, dar evident fără serviciile Google sau acces la magazinul de aplicații Google Play. Puteți instala anumite aplicații din surse APK, dar și aplicații din magazinul companiei chineze, Huawei AppGallery.

Tehnologia EROFS de pe EMUI 10.1 optimizează viteza de citire și rata de răspuns. În același timp, poate oferi stocare suplimentară de aproximativ 2 GB, pentru încă 1.000 de imagini sau încă 500 de fișiere audio. Bateria Huawei Y5p suportă 17 ore de redare video, respectiv 13 ore de navigare pe internet 4G. Seria Y suportă tehnologia AI Power Saving care poate detecta aplicațiile de fundal care consumă cea mai multă baterie, oprind automat programele cu un consum anormal de energie.

Alte detalii Huawei Y5p 2020

Huawei Y5p este echipat cu o cameră principală de 8 MP ce include modul HDR. Acest mod oferă ajustări specifice ale luminozității. Camera selfie de 5 MP suportă și funcția Face Unlock, care permite crearea de selfie-uri uimitoare. Alimentată de un procesor octa-core, modelul se descurcă decent în sarcinile de zi cu zi. Huawei Y5p vine cu o memorie RAM standard de 2 GB și 32 GB de stocare, care poate fi extinsă până la 512 GB cu card microSD.

Funcția Simple Mode creată pentru eficiență mărește pictogramele și dimensiunile fontului, pentru o interfață mai simplă, în timp ce Party Mode permite utilizatorilor să înlănțuiască wireless pe mai multe dispozitive, pentru a crea un sistem de sunet multi-channel.

Huawei Y5p vine în trei culori – Midnight Black, Phantom Blue și Mint Green. AppGallery este cel de-al treilea magazin internațional de aplicații la ora actuală, oferă o multitudine de aplicații locale și globale care îmbogățesc experiența utilizatorului. În total, App Gallery conține peste 450 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Aplicația vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației.