Instagram Lite este aplicația mai simplă, pentru telefoanele cu putere de procesare redusă și memorie slabă. Aplicația nu este însă disponibilă pentru toată lumea și vă arăt aici cum se poate instala. Aplicația vine în serie după Facebook Lite sau Messenger Lite despre care v-am scris.

instagram lite download

Instagram Lite: descarcă aplicația

De la prima tentativă de a descărca aplicația simplă am primit mesajul clasic: „This app is not available for any of your devices”. Nu este disponibilă pentru telefoanele mele care sunt premium, ci vizează modelele ieftine. Desigur, o prostie. Pentru că aplicațiile simple sunt o plăcere. De ce să folosesc varianta greoaie și plină de reclame aiurea, când există o variantă lite?

Aplicația Instagram Lite are sub 2MB și nu are multe funcții avansate. Deci un design mai curat, mai simplu și mai plăcut. De aceea am investigat situația și am găsit cum se poate descărca.

Am găsit APK pentru ea pe magazinul alternativ APKMirror. Aplicația lite este mică, rapidă și funcționează pe toate rețelele. Poți adăuga fotografii și stories. Ai instrumente creative la dispoziție. Poți folosi mesageria Instagram normal. Poți încărca chiar și clipuri video. Include IGTV pentru video, dar nu avea inițial Reels.

Ultima actualizare aduce și Reels

Aplicația a primit recent prima actualizare care aduce și Reels. ”Acum, cu această actualizare, toată lumea care folosește aplicația Instagram Lite din India va putea vizualiza Reels. Această caracteristică a fost accelerată pentru India datorită tracțiunii pe care Reels o vede în India și adoptării timpurii a noii aplicații Instagram Lite”. Reels a intrat puternic ca alternativă la TikTok după ce aplicația chineză a fost interzisă în India.

În mod ciudat, utilizatorii nu vor putea să creeze Reels deocamdată în aplicația Lite, dar vor putea viziona videoclipurile în format scurt de la alți utilizatori. Pentru a obține funcția Reels, va trebui să actualizați aplicația Instagram Lite la cea mai recentă versiune.

Via: TalkAndroid