Messenger Lite este și mai tare decât Facebook Lite pentru conectare rapidă și gestionarea mesajelor. Aplicația Messenger Lite se poate descărca gratis din Google Play.

fb messenger lite

Aplicație Messenger Lite

La început, foloseam Facebook Lite, aplicație gratis pentru conectare rapidă și faptul că nu ocupă loc pe telefon, se mișcă mai rapid. Dar acum nu mai îmi place cum arată, plus că programarea este foarte slabă și interfața arată foarte aiurea. Așa că recomand să folosiți varianta web m.facebook.com sau să testați aplicații alternative. O să scriu un articol separat despre aplicații alternative pentru accesat Facebook.

În schimb, la partea de mesagerie nu încape discuție. FB Messenger Lite este mai rapid, ocupă mai puțin loc și oferă aceleași funcții. Am scăpat de Instant Stories ăla care ocupa o mare parte din interfața fostului Messenger. Am scăpat de Chat Heads, când apare imaginea celui care îți scrie pe ecran și trebuie să o tragi tu la o parte. De mai multe ori eram pe blog și scriam sau eram în jocuri video și poc, sărea capul cuiva pe ecran… foarte enervant. Dar am scăpat, iar de aplicația de Facebook este bine să scăpați din multe alte puncte de vedere.

În primul rând, aplicația de Facebook consumă foarte multe resurse, inclusiv baterie, dar inclusiv timp – cea mai prețioasă resursă de care dispunem. De asemenea, are permisiuni complete asupra telefonului, ceea ce pentru unii este un risc suplimentar de securitate. Conform Avast, aplicația Facebook, Messenger, Instagram și Whatsapp sunt cele care au activitatea maximă în background, pornesc odată cu telefonul și consumă energie și resurse tot timpul. De asemenea, au acces la toate datele de pe telefon, iar un incident informatic ar duce la expunerea datelor.

Bun, Facebook Lite este o aplicație foarte bună, iar dacă vreți să reduceți timpul petrecut pe rețeaua de socializare, lăsați la o parte alertele și treceți pe varianta web. Dar Messenger Lite este cu adevărat bun. În primul rând, este mai rapid decât versiunea anterioară.

Deocamdată, FB Messenger Lite este doar pentru Android, iar pentru iPhone nu prea sunt alternative. Messenger poate fi și el folosit online, messenger.com, dar nu este o experiență prea bună pe telefon sau tabletă. Deocamdată, cea mai bună variantă rămâne cu aplicația Lite.
Messenger Lite app google android

Video: cum instalezi Messenger Lite