Citisem despre Facebook Lite, aplicație pentru Android disponibilă gratis pentru conectare rapidă și dotată cu acces la Messenger (update: a apărut separat și Messenger Lite) . Conectarea FB Lite este destinată în special zonelor fără 4G/3G și alte soluții broadband avansate, dar și telefoanlor mobile mai vechi, care nu au au puterea de procesare necesară aplicației Full.

Facebook Lite conectare rapidă

Facebook Lite pentru Android poate fi descărcată gratis din Google Play. Aplicația permite accesarea contului normal de Facebook și al soluției de chat Messenger fără să mai fie obligatorie instalarea de două aplicații separate. Dacă aveți un telefon din generație mai veche, pe care nu merge netul perfect și nu există nici memorie foarte multă, Facebook Lite este o soluție mult mai bună comparat cu utilizarea celor două aplicații normale. Nu costă bani să folosești FB Lite.

Avantajele Facebook Lite pentru conectare la Facebook

Aplicația este gândită și realizată pentru terminalele vechi care nu au resurse, nu au nici spațiu, nu merge nici Internetul extraordinar. Astfel, pachetul de instalare este redus la maximum, se încarcă rapid și nu ocupă spațiu în memoria internă a terminalului.
Fiind optimizat la maximum pentru zonele fără internet de calitate totul se încarcă cât se poate de repede și permite de asemenea upload rapid de fotografii și video. Folosește pentru comunicare mai puține date mobile, deci nu vă temeți că veți consuma multe resurse pe roaming sau atunci când ați depășit abonamentul de date mobile lunar.

Aplicația Facebook Lite pentru Android este gândită să meargă și pe 2G / EDGE / GPRS atunci când nu este semnal full de la operatorul de telefonie mobilă. Merge de asemenea pe telefoanele mobile Android mai vechi, cele care ar rula probabil mai greu aplicații de ultimă generație.

Un alt avantaj major al aplicației de Android Facebook Lite este că integrează în continuare Messenger, nu necesită altă aplicație și poți ține legătura cu toți cei care care ești conectat pe Facebook în timp util. Primești notificările la fel ca pe cea full, poți vorbi și poți trimite poze prietenilor.

Cei de la Facebook lucrează continuu la îmbunătățirea aplicației Facebook Lite și dacă te interesează să participi la acest program poți intra rapid în grupul celor care testează aplicația beta aici.

Concluzii

Facebook Lite are mai multe avantaje, printre acestea dimensiunile mici, instalarea rapidă și optimizarea transferului de date, reducerea consumului de date mobile și posibilitatea de a folosi Messenger în aceeași aplicație. Cred că pentru cei care lucrează în străinătate și mai ales cei care călătoresc pe roaming, este o opțiune mult mai bună pentru Facebook comparat cu aplicația normală.