După un val enorm de mesaje negative, cei de la Instagram au anunțat oficial că nu se schimbă Timeline, cel puțin nu în momentul de față… O mulțime de bloguri și publicații anunțau această schimbare ca iminentă, chiar și eu am luat informația în serios.


Conform informațiilor citate de presa de specialitate, Instagram urma să introducă un Timeline după modelul Facebook, creat pe baza unor algoritmi. În acest moment utilizatorii văd mesajele în ordinea în care au fost postate, cronologic, în funcție de conturile pe care le urmărești. Probabil Facebook, care deține Instagram, vrea să prioritizeze reclamele, plus că va împinge în față pozele utilizatorilor foarte populari, adică cei care fac implicit cel mai mult marketing. Sigur, sub explicația că astfel îți oferă „cele mai relevante” fotografii și „te scapă de zgomot” cum zic specialiștii în BS.

Nu e clar acum dacă numărul foarte mare de reacții negative a dus la amânarea implementării sau chiar a fost o desincronizare în comunicare. Cert este că deocamdată nu se schimbă nimic la Instagram , ceea ce este foarte tare.

În mesajele sale, oficialii spun că se vor introduce modificările treptat, în următoarele luni. Că vor anunța mai precis de când se va introduce noul algoritm. Abia aștept să văd ce se va întâmpla.

Sper să lase totuși și opțiunea de a vedea poze în ordinea dorită de utilizator. Sau altfel ne vom folosi iar de hashtag-uri ca să găsim imaginile dorite.