Intel a lansat cu ocazia conferinței Gamescom cele mai noi procesoare pentru desktop PC dedicate pasionaților de gaming: Core i7 și Core i5 Skylake, a șasea generație. Peste 300.000 de vizitatori participă zilele astea la cel mai mare eveniment dedicat gamingului la nivel mondial, în Germania.

Intel Core i7 - 2

În acest moment, PC-ul este platforma numărul unu pentru gaming, iar Intel acordă o atenție deosebită acestui segment. Noile procesoare Intel Core i7-6700K și Intel Core i5-6600K au fost prezentate împreună cu chipsetul Intel Z170. Noua serie a chipsetului Intel 100 urmează să fie lansată tot anul acesta.

Noile produse aduc suport pentru memoria DDR4 pentru prima dată pentru un desktop mainstream, cu noi capabilități pentru overclockeri și cu 4 nuclee la o frecvență de bază de 4 GHz. Partenerii Intel care dezvoltă sisteme bazate pe noua platformă sunt ASRock, Asus, EVGA, Gigabyte și MSI. De asemenea, sunt prezentate și sisteme OEM de la producători precum Alienware, Acer, Asus, HP, și alții.

La Gamescon prezentate și alte tehnologii Intel precum Thunderbolt 3 și cele mai noi Intel Solid-State Drives pentru o performanță și mai mare. Intel lansează SSD-ul Intel 750 de 800GB la Gamescom.

Intel a anunțat că intenționează să lanseze în acest an varianta procesorului “K” din a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core pentru notebook-uri dedicate segmentului enthusiast. Acesta va fi primul procesor deblocat pentru dispozitive mobile.

Procesoarele Intel Core i7-6700K și Intel Core i5-6600K sunt disponibile la un preț recomandat de retail de 350 de dolari și, respectiv, de 243 de dolari.