Update: s-a dovedit un fake news.

Un nou zvon spune că iPhone 15 Ultra va fi un model diferit de iPhone 15 Pro Max. Până acum, cam toate zvonurile susțineau că “Ultra” ar fi doar un nume nou pentru “Pro Max” de anul acesta. Dar acum cică vor fi trei modele Pro.

iPhone 15 Ultra Pro Max-min

Ce știam despre iPhone 15 Ultra

Prima discuție de anul acesta a anunțat că Apple va trece de la Pro Max la Ultra. Deși acest lucru părea la un moment dat să fi dispărut în ceață, zvonul a revenit pe măsură ce lansarea se apropie. Apple urmează să dezvăluie iPhone-urile de următoarea generație, precum și seria Apple Watch săptămâna viitoare. Viitorul eveniment botezat Wonderlust este programat pentru 12 septembrie, adică marțea viitoare.

Apoi, s-a mai spus pe surse că noul model va aduce o cameră foto periscop care să rivalizeze cu S23 Ultra. Sau poate un senzor foto mai mare decât cel de pe Pro.

Informația privind noul model vine de pe Twitter. Autorul spune că, pe baza informațiilor obținute, Apple ar putea prezenta o versiune numită iPhone 15 Pro Max cu 6GB RAM și spațiu de stocare de până la 1TB și o altă versiune numită 15 Ultra cu 8GB de RAM, memorie de până la 2TB și o cameră mult mai bună decât Pro normal. Prețul iPhone 15 Ultra ar putea suferi o creștere suplimentară de aproximativ 100 USD.

După părerea mea, diferența de preț este cam mică dacă ne uităm la detalii.

Cea mai mare diferență a noului model stătea în ecranul de 6.9 inch, față de 6.7 inch la Pro Max. Iar suplimentar ar adăuga cameră foto mai bună, memorie mai mare, stocare mai amplă. Deci 3-4 elemente care ar putea mări semnificativ prețul final.

iPhone 15 Ultra ar putea deveni al treilea model din gama Pro. Și în total ar fi al cincilea din seria 15 a terminalelor Apple, care pare să se extindă iar.

Dar ar putea fi de asemenea și un zvon menit doar să genereze atenție și click-uri.