Modelele mai vechi de iPhone, precum i6 sau i6S, pot funcționa dificil și din cauza epuizării bateriei, care determină frecvența procesorului, spun unii specialiști. Încă o dovadă că Apple nu încetinește intenționat terminalele ca să vă facă să cumpărați noile generații.

Un utilizator iPhone a povestit pe Reddit că a trecut prin această experiență: telefonul a început să se miște greu, nu conta dacă era încărcat sau nu, cu modul Power Saving sau nu, făcuse toate actualizările. Chiar a rulat testele de performanță și scorurile erau foarte slabe.

Apoi a mers la service și cei de-acolo au schimbat bateria, apreciind că este epuizată. Iar terminalul iPhone a început să funcționeze normal. Specialiștii spun că în iOS 10 a exista o situație similară, unde bateriile terminalelor iPhone 6 țineau foarte puțin, iar Apple a făcut o actualizare pentru a rezolva problema. iOS 10.2.1 ar fi introdus această limitare a frecvenței procesorului în funcție de starea bateriei.

Se pare însă că actualizările ulterioare nu schimbă această setare, iar inginerii Apple au omis din vedere situația în care bateria este epuizată. Bateriile litiu-ion au vreo 1000 de cicluri de reîncărcare în care ar trebui să funcționeze normal, dar pierd capacitate în timp. Probabil după 3-4 ani, bateria originală este epuizată și necesită înlocuirea.

Sfatul meu este să nu mergeți la vreun service GSM necunoscut, pentru că o baterie nepotrivită sau montată greșit poate afecta grav terminalul. Bateria nu este foarte ieftină la iPhone, ca orice alt component. Dar este mai important să aveți un terminal funcțional după această actualizare.

Deocamdată, conform discuției Reddit, modelele iPhone 5S sau iPhone 7 nu sunt afectate de problemă. Am mai scris o dată despre teoria conspirației când iPhone merge greu… Discuția nu este definitivă, doar unii utilizatori au avut această problemă, alții aveau probleme de soft sau alte defecțiuni. În orice caz însă, este bine de știut că viața bateriei poate afecta și performanța terminalului, în caz că vă loviți de astfel de probleme.

Sursa: 9to5mac, via Reddit