Două vești excelente azi pentru fanii iPhone: vor avea protecție mai bună antifurt, dar și acces la uneltele Apple de diagnostic online. Terminalele Apple stau probabil cel mai bine la capitolul securitate contra furturilor. Pot fi dezactivate de la distanță și nu se mai face nimic cu ele, deci în general hoții cam evită să le fure. Dar mai există unele scăpări, o să explic mai jos. Funcția de diagnostic online te scapă de un drum la service-ul Apple. Poate fi extrem de utilă atunci când ai nevoie.
Protecție antifurt sporită
Apple face modificări de securitate pentru a proteja utilizatorii de iPhone în cazul în care telefonul lor este furat. Anunțul are scopul de a împiedica pe cineva să vă folosească parola pentru a vă schimba contul Apple. Vine după rapoarte despre hoți care urmăreau o persoană care își introduce parola sau codul, apoi fură iPhone-ul și accesează conturi financiare și blochează proprietarul.
În multe cazuri, victimele au fost, de asemenea, blocate de fotografiile și videoclipurile lor stocate pe iCloud, furând în esență viața digitală a cuiva. În ceea ce privește noua funcție, se numește „Stolen Device Protection” și îngreunează schimbarea parolei ID-ului Apple atunci când sunteți departe de o locație familiară, cum ar fi acasă sau la serviciu. Cu toate acestea, mai întâi va trebui să activați funcția.
Apple intenționează să-l includă într-o viitoare actualizare a software-ului iOS.
Diagnostic online mai rapid
Apple a extins astăzi programul Self Service Repair pe care l-a lansat în aprilie pentru a include accesul online la instrumentul de diagnosticare Apple și la seria iPhone 15 și la Mac-urile M2. Evident, depinde de regiune și la noi nu este încă activ.
Conform Ars, instrumentul online oferă „aceeași capacitate ca Furnizorii de servicii autorizați Apple și Furnizorii independenți de reparații de a testa dispozitivele pentru funcționalitatea și performanța optimă a pieselor, precum și de a identifica piese care ar putea necesita reparații”. Instrumentul de depanare este disponibil doar în SUA și va ajunge în Europa în 2024, potrivit Apple.
La vizitarea site-ului web al instrumentului, vi se va solicita să puneți dispozitivul în modul de diagnosticare înainte de a introduce numărul de serie al dispozitivului. Apoi, veți avea acces la o suită de diagnosticare, inclusiv lucruri precum un inspector de resurse mobile pentru verificarea software-ului și validarea prezenței componentelor, testarea ieșirii audio și „anomaliile pixelilor de afișare” și teste pentru camere și Face ID.
Pagina de asistență Apple spune că testele pot „ajuta la izolarea problemelor, la investigarea dacă o piesă trebuie înlocuită sau la verificarea faptului că reparația a fost finalizată cu succes”.
Instrumentul necesită iOS 17.0 sau macOS Sonoma 14.1 și versiuni ulterioare.
Programul de reparații cu autoservire al Apple se bazează însă pe alegerea pieselor împreună, iar criticii spun că acest lucru limitează eficacitatea instrumentelor. Activistul pro auto-reparare iFixit a exprimat dezacordul față de utilizarea de către Apple a practicii de când gigantul tehnologic și-a lansat programul de auto-reparare. iFixit a susținut că limitarea după serie a pieselor limitează utilizarea părților terțe.