Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om. Copiii uită rapid de micile supărări (care, pentru ei sunt cu adevărat importante, chiar dacă pentru noi par o nimica toată) și îți văd mai departe de lucrurile care îi fac fericiți. Asta pentru că ei trăiesc în prezent. Nu în trecut sau în viitor precum o facem noi, adulții, când ne lăsăm copleșiți de griji și de probleme.

Iar când ne amintim de copilărie ne amintim de ceea ce ne făcea fericiți – jocul. Chiar dacă vremurile s-au schimbat, iar pentru noi joaca însemna să ieșim în fața blocului alături de copii sau să jucăm remi, șah sau table, pentru copiii de acum jocurile au căpătat o altă nuanță. Totul se desfășoară în mediul online, deoarece jocurile clasice s-au transformat în jocuri video.

Însă, jocurile nu sunt doar pentru copii. Și tu îți poți aminti cu drag de copilărie reîntorcându-te spre jocurile care își plăceau, dar de data aceasta în format online. Dacă erai pasionat de jocurile de cărți poți juca Solitaire, dacă îți plăcea remi, îți poți îndrepta atenția către jocuri Mahjong, iar dacă erai genul căruia îi plăcea să rezolve puzzle-uri, poți găsi o mulțime de variante din care să alegi.

Uită de probleme și relaxează-te jucându-te

Numeroase studii au demonstrat faptul că jocurile sunt excelente pentru a te ajută să te eliberezi de stres și să te relaxezi. În plus, jocurile te ajută să-ți îmbunătățești puterea de concentrare, atenția și chiar să-ți antrenezi creierul, mai ales dacă îți plac jocurile de cuvinte sau sudoku. Așadar, în zilele în care te simți stresat, cu multe probleme pe cap și simți că ai nevoie de o portiță de scăpare, în care să-ți amintești de copilărie, îndreaptă-ți atenția spre jocuri gratis online.

Jocurile potrivite pentru copii

Iar dacă ești părinte știi deja cât de mult le plac celor mici jocurile online și jocurile video. Iar principala preocupare a părinților este ca micuții să fie în siguranță în timp ce folosesc internetul și să nu joace jocuri agresive care pot avea un impact dăunător asupra dezvoltării lor.

O nouă platformă de jocuri online a apărut în România. Portalul oferă o mare varietate de jocuri alese special pentru copii, deoarece creatorii acestuia își doresc ca cei mici să aibă un mediu al lor, în care să fie în siguranță. Toate jocurile sunt gratuite și sunt sigure pentru cei mici, indiferent de vârstă. Acestea sunt variate, astfel încât fiecare copil să poată găsi ceea ce îi place. De la jocuri cu păpuși, jocuri de îngrijire animale, jocuri cu tematică de Paște sau de Crăciun, la jocuri cu mașini și până la jocuri de precizie sau jocuri puzzle, cei mici au de unde alege. În plus, pe platforma poți găsi o mulțime de alte jocuri, potrivite pentru orice vârstă precum jocurile de cărți, jocurile Mahjong, sudoku și până la jocuri logice sau jocuri de memorie. De departe însă, unele dintre cele mai accesate jocuri de către jucătorii de toate vârstele sunt jocurile Mahjong, pe care le găsești din belșug pe noua platformă.