Futurologul Ray Kurzweil, care lucrează acum la Google, a lansat o nouă predicție: pînă în 2029 oamenii vor avea computere implantate pentru a avea super-inteligență. El a făcut pînă acum aproape 150 de previziuni și se spune că rata de reușită este de 86%.

Credit foto: © Dave Bredeson | Dreamstime.com – Computer Brain

El spune că dependența de smartphone arată că suntem pregătiți să avem acces și mai rapid la această tehnologie – direct în creier. Întâmplător Kurzweil lucrează la divizia de Inteligență Artificială Google. Probabil că își imaginează cum oamenii s-ar conecta direct la Google pentru a avea instant răspunsuri la orice întrebare. Desigur, ca și alte tehnologii, această direcție va fi aspru criticată de credincioși, ca fiind un semn a sfârșitului lumii.

Oficialul Google spune că deja ne bazăm foarte mult pe tehnologie, iar implantul în creier va permite în primul rând o interacțiune mai rapidă, deci vom deveni oameni mai inteligenți. Discuția a avut loc la festivalul SWSX, iar omul a declarat acolo că se va întâmpla asta pînă în 2029.

Oficialul a spus că pînă la acea dată Inteligenta Artificială va atinge nivelul de inteligență al oamenilor. Acest moment este denumit în industrie Singularitate (Singularity). Inventatorul acestui concept, care provine din anii ’50, spunea că în momentul atingerii Singularității nimic din ceea ce știam anterior nu va mai fi la fel (John von Neumann, The Computer and the Brain).

Astăzi, un astfel de scenariu nu mai este science-fiction, a declarat Kurzweil. Ne vom implanta această tehnologie, ne vom conecta la cloud și ne vom expanda personalitatea. Iar de-acolo se va accelera tocmai dezvoltarea tehnologiei.

Festivalul South by South-West (SXSW) are loc în perioada 10-19 martie și sunt convins că vom auzi multe noutăți în următoarea perioadă. Sunt și multe noutăți din zona de film, sunt convins că jumătate din zvonurile recente provin de acolo. Probabil conexiunea cu tehnologia este dată tocmai de zona SF.