Astăzi este programat oficial A Galaxy Event, un eveniment de lansare oficial la care se spune pe surse că vor lansa modelele noi Samsung Galaxy A20, A40 și A80, cele mai puternice telefoane din Seria A. Se spune că vor fi zece modele în serie, deja se găsesc prin magazine Galaxy A30 sau A50.

Evenimentul oficial Samsung are loc în Europa la Milano, în Asia la Bangkok și în America de Sud la Sao Paolo, simultan. Ora programată este 7 p.m. ICT, respectiv ora 15-00 la București, dacă toate informațiile sunt corecte.

De pe site-ul oficial Samsung știm doar că este un eveniment de lansare pentru noii membri ai seriei A, iar poza este cea de sus, care menționează A Galaxy Event. Alt motto pentru acest eveniment de lansare este „get ready for the Era of Live”. Probabil telefoanele au focus pe tinerii activi, au camere cu funcții dedicate pentru transmisiuni live și așa mai departe.

ads

Transmisia live ar trebui să fie pe site-ul Samsung. Revin cu link atunci când va începe live, deocamdată nu este. Oficial nu avem mai multe informații. Dar iată ce spun zvonurile.

Lansări Galaxy A pe surse

Modelul de top anunțat anterior era Samsung Galaxy A90, dar se pare că azi va fi lansarea doar pentru trei telefoane, iar modelul A80 ar fi cel mai puternic. Se speculează că ar putea lansa azi și Galaxy A40, dar despre el nu prea s-a vorbit oficial, deci este puțin probabil.

samsung-galaxy-a80

Samsung Galaxy A80 ar avea ecran de 6,7 inch, cu ecranul fără nicio gaură, margini extrem de subțiri și cameră selfie pop-up care se ridică doar când ai nevoie de ea. Se zice că de fapt modulul de camere de pe spate este cel care se rotește cumva și apare deasupra ecranului. Sunt trei senzori, unul mare de 48 de megapixeli, unul secundar de 8 megapixeli și o cameră TOF 3D. Acesta este un senzor de calculare a distanțelor care permite focalizarea mai bună și captarea detaliilor în trei dimensiuni mai corect.

Procesorul ar urma să fie un Snapdragon 6150, model mid-range destul de ok, care nu este nici el oficial încă, iar primele scoruri publicate pe surse arată că este slăbuț. Stocarea este de 128GB și slot de carduri microSD, iar versiunile sunt cu 6 sau 8 GB de RAM. Bateria integrată este cam micuță pentru un astfel de display, are 3.700 mAh.

Samsung Galaxy A70 este oarecum similar, doar că se schimbă specificațiile. Ecranul are dimensiuni similare, dar are camera cu gaură în ecran, teardrop, poziționat central. Procesorul pare să fie Exynos și nu Snapdragon, oricum, este la 2.2Ghz, față de 1.8GHz la A80, iar cei trei senzori de cameră sunt diferiți. Camera de selfie este una singură, de 32 de megapixeli, dar pe spate camera principală este tot de 32 de megapixeli, urmată de al doilea senzor de 8 megapixeli și un senzor de adâncime de câmp de 5 megapixeli. Și ăsta funcționează similar, captează informații ca să facă celelalte camere poze mai bune. Aici însă bateria este masivă, de 4.500 mAh, cred că va fi mai ok la autonomie.

Samsung Galaxty A40 este un model mid-range cu ecran de 5.9 inch, cu cameră teardrop în ecran, pe mijloc. Are procesor octa-core care pare să fie Exynos, 4GB de RAM cu 64 GB de stocare internă, camera de selfie de 25 de megapixeli, camera foto de pe spate duală cu 16 și 5 megapixeli (depth), precum și o baterie de 3.100 mAh. Probabil el va fi disponibil la preț bun.