Am urmărit ieri lansările Acer și sunt multe dispozitive noi. În cadrul conferinței globale de presă Next@Acer, compania a anunțat multe dispozitive de gaming. Cele mai atractive sunt din portofoliul său de gaming: laptopuri, desktop-uri și monitoare Predator, dar sunt și alte dispozitive, plus un mouse de gaming și un nou router 5G.

Lansările Acer

Laptopuri de gaming Predator

Acer a anunțat noile laptopuri de gaming Predator, un mouse și un nou router 5G. Noile modele Predator Triton 500 SE și Predator Helios 500 au fost actualizate pentru a include noile procesoare până la Intel Core i9 din a 11-a generație. Plus grafică Nvidia GeForce RTX seria 30. Și multe alte tehnologii noi: Acer AeroBlade 3D din a 5-a generație. Sau audio DTS X Ultra, controler Ethernet Intel Killer E3100G, Intel Killer Wi-Fi 6 AX1650i. Plus software-ul de management a dispozitivelor PredatorSense.

Predator Triton 500 SE (PT516-51s) este un notebook „ediție specială”. E conceput să reziste și la jocuri, dar și unei zile întregi de lucru la birou. Vine echipat cu un procesor până la Intel Core i9 din a 11-a generație. Grafică Nvidia GeForce RTX 3080 și până la 64 GB de memorie DDR4 3200 MHz. Are grosime de doar 19,9 mm și oferă o autonomie a bateriei de până la 12 ore.  Precum și tehnologia NVidia Advanced Optimus. Designul îl face potrivit chiar și pentru utilizare la birou, pentru profesioniștii pasionați de gaming. Poate suporta până la 4 TB spațiu de stocare PCIe Gen4.

Predator Helios 500 (PH517-52) se laudă cu un procesor overclockabil Intel Core i9 din a 11-a generație. Are grafică Nvidia GeForce RTX 3080 și 64 GB de memorie DDR4 3200 MHz. Are o pereche de SSD-uri PCIe NVMe în RAID 0 și un HDD SATA . În funcție de preferințe, utilizatorii pot echipa Helios 500 de 17,3″ cu un afișaj 4K Mini LED 120Hz. Sau FHD de 360Hz AUO care oferă un timp de răspuns de 3 ms.

Router 5G și mouse

Predator Connect X5 5G este primul CPE 5G compatibil Intel Killer din lume, capabil să ofere conectivitate 5G până la o viteză impresionantă de 4,7 Gbps. Proiectat special pentru nevoile gamerilor, un port GAME dedicat permite viteze fără compromis. În plus, utilizatorii pot conecta până la 256 de dispozitive prin intermediul capacităților Wi-Fi 6 ale X5 pentru jocuri, streaming sau partajare de conținut.

Predator Connect D5 5G este un accesoriu care dezvăluie potențialul soluției Intel® Killer™ încorporată printr-un port USB 3.1 Type-C. Pe lângă vitezele 5G foarte mari și posibilitatea de a utiliza un computer ca hotspot Wi-Fi 5G, dongle-ul prioritizează lățimea de bandă și reduce latența pentru a îmbunătăți experiența de joc generală. Răcirea activă asigură faptul că dispozitivul se menține la niveluri optime de performanță.

Mouse-ul ergonomic de gaming Predator Cestus 335 cu senzor PixArt 3370. Are polling rate de 2.000 Hz permite ca fiecare mișcare să fie plasată cu o precizie ridicată. Dispune de cinci niveluri DPI codate pe culori.  Până la 19.000 DPI, permițând jucătorilor să seteze și să modifice cu ușurință pragurile de sensibilitate. Mouse-ul are 10 butoane programabile.

Desktop-uri Predator noi

Acer a anunțat astăzi actualizări ale portofoliului său de desktop-uri de gaming  Orion 3000 și Nitro 50.

Predator Orion 3000 (P03-630) este conceput pentru gamerii care își doresc cea mai bună experiență hardware pe care o poate oferi o platformă de tip mid-tower. Cu un procesor Intel Core i7 din a 11-a generație, grafică Nvidia GeForce RTX 3070 și până la 64GB de memorie RAM DDR4 3200 Hz, utilizatorii pot face de toate – jocuri, streaming, editare. Această performanță este susținută și de noua arhitectură a procesorului Intel® Core™ i7 care transformă eficiența hardware și software, oferă frame-rate-uri ridicate și experiențe realiste și captivante. Predator Orion 3000 (P03-630) va fi disponibil în EMEA din luna octombrie, la prețuri începând de la 949 euro.

Nitro 50 (N50-120 [AMD] și N50-620 [Intel]) sunt destinate gamerilor care își doresc îmbunătățiri generale; un joc mai bun, funcții suplimentare și o experiență mai captivantă. Procesoarele puternice ale desktopului – AMD Ryzen 9 5900 sau Intel Core i7 din a 11-a generație sunt, de asemenea, suficiente pentru a susține sarcinile cu intensitate grafică ridicată. Procesorul grafic NVIDIA GeForce® RTX 3060 Ti. Ambele modele Nitro 50 vin cu până la 64GB de memorie dual-channel 3200 MHz DDR4, sloturi duale HDD SATA3 de 3,5”(până la 3TB x 2), sloturi SSD M.2 2280 PCIe NVMe, 802.11ax/ac/a/b/g/n, Wi-Fi 6, Dragon LAN 1G Ethernet și porturi USB 3.2 Gen 2 Type-C și Type-A. Nitro 50 (N50-620) va fi disponibil în EMEA din luna octombrie, la prețuri începând de la 799 euro.

Monitoare abia lansate

Acer își extinde linia de monitoare de gaming Predator cu trei noi modele certificate VESA DisplayHDR: Predator CG437K S, Predator X38 S și Predator X28.

Predator CG437K S este un monitor masiv de 42,5″, compatibil cu G-SYNC, cu afișaj UHD (3840×2160). Este echipat cu o pereche de porturi HDMI 2.1 care acceptă cele mai noi console. Permit 4K 144 Hz cu VRR folosind doar un singur cablu. Un hub USB oferă un port USB-B, o pereche de porturi USB 2.0 și USB 3.0 plus un port USB Type-C (PD30W). În plus, un switch KVM încorporat simplifică viața celor care jonglează cu mai multe PC-uri. Rata de refresh a monitorului de 144 Hz și timpul de răspuns VRB de 1 ms oferă experiențe de joc captivante.

Predator X38 S este un monitor UWQHD+ (3840×1600) curbat 2300R. Oferă un gamut de culoare DCI-P3 de 98%, Delta E<2 și certificare VESA DisplayHDR 600, calificări care permit imagini realiste uluitoare. Scenele luminoase strălucesc în timp ce cele întunecate păstrează nuanțele bogate de negru care fac să apară toate micile detalii – da, și dușmanii ascunși – chiar și atunci când sunt învăluite în umbră. O rată de refresh de 175Hz (overclockată) și un timp de răspuns de până la 0,3 ms G-to-G asigură jocuri fără ghosting, iar ecranul IPS Agile-Splendor de 37,5 inci asigură că totul arată minunat, chiar și la unghiuri largi de vizualizare.

Predator X28 este un monitor UHD de 28 de inch (3840×2160) definit de un profil subțire, cu rame înguste, care îi conferă un aspect curat și elegant. Ecranul IPS Agile-Splendor certificat VESA DisplayHDR400™ oferă o rată de refresh de 155 Hz (overclockată) cu un timp de răspuns de 1ms G-to-G, totul extrem de fluid datorită NVIDIA G-SYNC și a modului Esport G-SYNC. Monitorul are și NVIDIA Reflex Latency Analyzer.

Acer Swift X, laptop cu RTX 30

Acer a prezentat astăzi Swift X, cel mai nou membru al seriei populare de notebook-uri Swift. Conceput pentru a duce la un nivel superior design-ul ultra-portabil, acest laptop ultra-subțire și ușor se mândrește cu un procesor AMD Ryzen 5000 cu arhitectură „Zen 3” și cele mai recente procesoare grafice GeForce RTX 3050 Ti.

Are un procesor până la AMD Ryzen 7 5800U și memorie 16 GB RAM oferă o mulțime de putere profesioniștilor creativi, precum editorii video sau fotografi. Specific seriei Swift, toate aceste componente hardware au fost montate într-un șasiu metalic cu o grosime de doar 17,9 mm și greutate de 1,39 kg. Noul Acer Swift X (SFX14-41G​) va fi disponibil în EMEA în această vară, la prețuri începând de la 899 euro.

Acer Aspire Vero – notebook orientat spre sustenabilitate

Acer Aspire Vero, este un pas către reimaginarea procesului de fabricație a computerului. Plasticul reciclat post-consum (PCR) este utilizat pe șasiu și pe capacele tastaturii dispozitivului. Ambalajele ecologice fac un pas mai departe: Aspire Vero este livrat într-o cutie fabricată în proporție de 80-85% din pastă de hârtie reciclată. Utilizarea ambalajelor din plastic pentru protecția adaptorului este redusă. Geanta pentru laptop și foaia dintre tastatură și ecran sunt realizate din plastic reciclat 100% industrial.

Acest accent pus pe sustenabilitate se transmite și în limbajul de proiectare. Graficele de pe cutia de expediere sunt tipărite cu cerneală de soia. Notebook-ul în sine nu conține vopsea pe șasiu, reducând astfel impactul asupra mediului.

În spatele tuturor acestor lucruri se află un computer atractiv și impresionant. Cel mai recent procesor Intel Core din a 11-a generație cu grafică Intel Iris Xe permite realizarea sarcinilor zilnice de productivitate. Spațiul de stocare de până la 1TB pe SSD M.2 oferă utilizatorilor mult spațiu pentru muzică, filme și diverse fișiere. Acest afișaj are un design cu balamale de ridicare care ridică ușor notebook-ul atunci când este deschis, permițând o experiență de tastare mai ergonomică, în timp ce suprimarea zgomotului AI oferă claritate în timpul apelurilor video. Notebook-ul vine, de asemenea, cu Intel Wi-Fi 6 (Gig+), un port USB Type-C, două porturi USB 3.2 și un port HDMI 2.0 pentru ieșire video.

Angajament eco

Printre lansările Acer, compania a decis să își ducă mai departe angajamentele față de mediu cu Earthion. Este o platformă care combină punctele forte ale companiei, ale partenerilor din lanțul de aprovizionare. Ale consumatorilor (canalelor) și ale angajaților săi. „Earthion” este un amestec de cuvinte „Earth + Mission”.

Principalele puncte de focus ale Earthion sunt:

  • Energie – folosirea de 100% energie regenerabilă, ca obiectiv
  • Design de produs – inovații ecologice
  • Proiectarea ambalajelor – folosirea de mai puține ambalaje și mai multe materiale reciclate
  • Producție – minimizarea impactului asupra mediului
  • Logistică – reducerea amprentei de carbon
  • Reciclare – reciclarea, reutilizarea și reutilizarea resurselor