Lenovo a prezentat la CES 2016 un primul smartphone integrat cu Project Tango, un sistem de realitate virtuală realizat de Google. Noul smartphone, cu un procesor Qualcomm Snapdragon, va fi disponibil începând cu vara anului 2016 şi va transforma ecranul într-o fereastră magică care poate suprapune informații şi obiecte digitale peste imaginile din lumea reală.

LenovoProjectTangoDeviceConceptsLenovo, Google şi Qualcomm Technologies lucrează îndeaproape pentru a optimiza componentele software şi hardware, asigurându-se astfel că utilizatorii valorifică pe deplin platforma Project Tango.

Project Tango este o platformă tehnologică dezvoltată de Google care utilizează un sistem optic computerizat pentru a crea experiențe 3D pe ecran în genul tehnologiei Hololens de la Microsoft. Sistemul îmbină componente software şi hardware care îi permit să reacționeze la fiecare mișcare a utilizatorului, spre exemplu când acesta face un pas în față, în spate sau se apleacă dintr-o parte în alta.

Dezvoltatorii de aplicații vă pot transforma casa într-un joc virtual sau pot crea o fereastră magică care deschide calea spre medii virtuale şi amplificate. Dispozitivele integrate cu Project Tango pot recunoaște locuri în care au mai fost, precum sufrageria, biroul dumneavoastră sau spații publice. Spre deosebire de GPS, sistemul de detectare a mișcării Project Tango funcționează şi în spațiile interioare, permiţându-le utilizatorilor să navigheze cu precizie într-un mall sau chiar să găsească un obiect anume în magazinele unde astfel de informații sunt disponibile. Cu ajutorul senzorului prevăzut, dispozitivele Project Tango pot capta dimensiunile 3D ale încăperii, oferind măsurători care pot fi utilizate atunci când doriți să cumpărați mobilă sau decorațiuni.

ads

Lenovo invită dezvoltatorii de aplicații să contribuie la extinderea ecosistemului de aplicații Project Tango, aflat într-o fază incipientă.