Moment istoric: compania care a făcut primul telefon mobil touchscreen, înaintea Apple, este obligată să renunțe la divizia de smartphone. LG renunță la telefoane după 19 ani. Au început în 2002 cu B1200, o clonă de Nokia. Au continuat cu LG Prada, primul ecran tactil în 2006 și primul smartphone cu Android în 2009.

LG renunță la smartphone

În același timp, LG a anunțat că nu va mai produce ecrane LCD pentru iPhone. Articol publicat pe computerblog.ro.

Ce se întâmplă cu divizia mobilă LG

LG, care la un moment dat concura Samsung și HTC pentru supremația globală, a reușit să urmeze exemplul taiwanezilor și să renunțe la competiție. De la an la an au lansat terminale din ce în ce mai puțin competitive, cu prețuri mari. Ca și Sony, au mizat pe puterea brandului de a susține și vânzarea de telefoane doar în rândul fanilor. N-au făcut promoții, n-au adus tehnologii unice, n-au întrecut rivalii în materie de specificații. N-au învățat nimic de la creșterea fulminantă a brandurilor chineze.

Pierderile acumulate de divizia mobilă LG au ajuns la 4,5 miliarde de dolari. După ce inițial s-a anunțat că LG va produce telefoanele cu vreun furnizor extern pentru a reduce costurile, acum se pare că LG contemplează ideea de a vinde cu totul divizia.

“Deoarece concurența pe piața globală pentru dispozitive mobile devine din ce în ce mai acerbă, este timpul ca LG să analizeze la rece și să facă apoi cea mai bună alegere”, a declarat un oficial LG într-o declarație pentru The Korea Herald. “Compania are în vedere toate măsurile posibile, inclusiv vânzarea, retragerea și reducerea activității diviziei smarthpone”, a adăugat el.

Conform PhoneArena, LG a primit deja oferte pentru divizia mobilă. Cinci companii ar fi transmis că sunt interesate de achiziție.

Cel mai important ofertant în etapa actuală este Vingroup, cu sediul în Vietnam, care vinde smartphone-uri sub marca VinSmart. Dar producătorul de automobile Volkswagen ar fi și el un concurent apropiat, din cauza potențialelor sinergii legate de afacerea cu echipamente electrice. Alte companii deschise să cumpere afacerea cu smartphone-uri LG sunt Facebook, dar și Google, creatorul Android și fostul proprietar al Motorola.

Anunțul privind ecranele LCD pentru smartphone

Divizia LG Display este separată, dar probabil că și ei sunt în restructurare. Compania a anunțat că nu va mai produce ecrane LCD pentru iPhone. LG nu a făcut rapid trecerea la tehnologia OLED și a pierdut competiția cu Samsung. După ce au trecut de la LCD și au făcut OLED, Apple a comandat în continuare, însă lotul de ecrane nu a avut calitatea corespunzătoare. Deci deocamdată Samsung rămâne singurul furnizor Apple. LG a renunțat să mai ofere ecrane LCD în trimestrul 3 din 2020.

Aici intervine alt zvon. Cineva a scris că producătorul de afișaje BOE ar fi printre firmele interesate să cumpere divizia de mobile LG. Eu cred că s-au încurcat cele două zvonuri și mai degrabă ar fi interesați de ecranele LG. BOE ar putea fi furnizorul de afișaje OLED flexibile pentru viitorul LG Rollable, telefonul derulabil abia prezentat la CES. Articol publicat pe computerblog.ro.