LG a confirmat azi oficial lansarea primului telefon Android. Anunţul a fost făcut la doar o săptămână după ce compania, care deţine a treia poziţie pe piaţa terminalelor mobile la nivel global, a anunţat că va introduce în următoarele săptămâni trei noi modele de terminale smart cu sistem de operare Windows Mobile. Prin dezvoltarea acestor noi modele, LG îşi afirmă angajamentul de a oferi consumatorilor posibilitatea de a alege terminalul care li se potriveşte, în contextul dezvoltării tot mai mari a acestui segment de piaţă.

Noul LG-GW620 cu un ecran complet tactil de 3 inci şi cu tastatură Qwerty glisantă este ideal pentru consumatorii care utilizează telefonul mobil pentru toate funcţiile sale, nu doar pentru apeluri. LG-GW620 foloseşte un sistem de operare care a fost creat de la zero pentru a fi compatibil cu un număr mare de aplicaţii şi servicii dezvoltate de Google special pentru a fi utilizate pe terminalele mobile.

Alături de modelul Android, LG a anunţat în luna septembrie a acestui an că va introduce cel puţin 13 modele de terminale smartphone în următoarele 16 luni, cu sistemul de operare al Microsoft, Windows Mobile. Ultima versiune, 6.5, a fost recent anunţată în urmă cu o săptămână.

Modelul LG-GW620 va fi disponibil în ultimul trimestru al anului curent în mai multe pieţe din Europa.