Lipsa unui nou Galaxy Note în 2021 nu a convins fanii Samsung să cumpere vreun model din seria Galaxy S. Per-total, compania sud-coreeană a vândut tot atâtea modele Galaxy S21 precum vânduse din seria S20 în 2020, conform Android Authority.

Deși Samsung a preluat la Galaxy S21 Ultra atât funcțiile Note, cât și S Pen, acest lucru nu a generat vânzări mai mari. Fanii seriei Note au rămas probabil deocamdată tot pe Note 20 Ultra.

Un raport sud-coreean susține că vânzările Samsung Galaxy S21 au fost „aproape de 20 de milioane de unități” în 2021. Este aproximativ același număr înregistrat de seria Galaxy S20 în 2020.
Se pare că strategia Samsung de a omite un telefon Note în 2021 nu a dus la o creștere a vânzărilor. Aparentul abandon de către Samsung a seriei Galaxy Note a fost un risc calculat. Compania a trebuit să cântărească dacă proiectarea și producerea unui nou Galaxy Note 21 ar merita. Odată cu deficitul global de cipuri în curs și pandemia COVID-19, lansarea unui nou smartphone nu este atât de simplă ca odinioară.

De fapt, raportul de la The Elec susține că Samsung dă vina pe vânzările scăzute de Galaxy S21 de anul trecut pe dificultățile de producție. Compania sugerează că ar fi putut vinde mai multe telefoane dacă fabricile sale din Vietnam nu s-au confruntat cu problemele cu care s-au confruntat. Probabil chiar dacă ar fi anunțat un nou Note, terminalul ar fi fost dificil de produs și greu de găsit de cumpărat. Așa că au preferat să renunțe în 2021 la serie.

Va fi interesant de văzut anul acesta cum va funcționa strategia Samsung. Toate dovezile sugerează că Samsung Galaxy S22 Ultra va fi doar un Galaxy Note 22 cu un alt nume. Ceea ce sugerează că iarăși nu vom vedea în vară un nou Note oficial. Iar noul Galaxy S22 Ultra va avea forma lui Note și slot de S Pen dedicat, dar probabil nu va înlocui nici el un terminal Note. Tot ce putem spera, ca fani ai seriei Note, este să depășim criza de cipuri și să revină lansările separate pe cele două serii. Dar poate sunt eu prea optimist acum.

Via: GizmoChina