Mio MiVue 792 WiFi Pro filmează Full HD cu 60 de cadre pe secundă și este prevăzută cu GPS integrat. Camera auto are un senzor Sony Starvis, dezvoltat să surprindă imagini bune chiar și în condiții dificile de iluminare.

Camera auto dispune de un sistem avansat de asistență a șoferului (ADAS), funcție de monitorizare a presiunii din pneuri (opțional) și de înregistrare a imaginilor din spatele vehiculului (opțional).

Senzorul optic Sony Starvis era utilizat până în prezent pentru supravegherea video profesională. De acolo a fost adus pe această cameră auto, care în plus dispune și de un obiectiv format din 6 lentile din sticlă.

Mio MiVue 792 WiFi Pro înregistrează imagini Full HD (1080p) la 60 de cadre pe secundă. Datorită acestei funcționalități, utilizatorii pot înregistra clar detalii importante din trafic (cum ar fi plăcuțele de înmatriculare), fiind de mare ajutor în eventualitatea producerii unor incidente neplăcute pe drum. În plus, dispozitivul are un unghi larg de vizualizare, de 140 de grade, care asigură captarea imaginilor detaliate și largi, fără zone moarte.

De asemenea, camera are un ecran de 2,7 inch (6,85 cm), prin intermediul căruia utilizatorii pot vedea toate filmările realizate și pot reda înregistrările și pozele captate. Dispozitivul începe automat să înregistreze odată cu pornirea maşinii. Șoferii pot alege ca dispozitivul să fie întotdeauna pe înregistrare, lucru posibil în autoturismele care oferă acces la sursa de alimentare constantă. Fișierele obținute sunt stocate pe cardul de memorie, iar spațiul de stocare a filmelor și imaginilor poate fi controlat prin utilizarea unui card MicroSD (până la 128 GB).

De asemenea, cu ajutorul software-ului gratuit pentru procesarea înregistrărilor de la Mio, MiVue Manager, utilizatorii pot vizualiza şi reda filmele la orice viteză, pot vizualiza traseul parcurs pe Google Maps, pot analiza direcţia de mers, pot distribui înregistrările pe reţelele de socializare și pot actualiza baza de radare fixe.

Camera auto Mio MiVue 792 WiFi Pro dispune de un modul de rețea WiFi integrat, care extinde semnificativ capabilitățile dispozitivului. Astfel, utilizatorii pot trimite cu ușurință clipurile video pe telefonul mobil pentru back-up sau pot împărtăși experiențele din trafic pe Facebook, prin intermediul aplicației MiVue. De asemenea, dacă aplicația este pornită și este activată conexiunea cu smartphone-ul, în cazul detectării unei coliziuni, dispozitivul înregistrează și transferă automat în memoria telefonului un video de 20 de secunde.

Modulul GPS integrat înregistrează locaţia, direcţia, viteza şi coordonatele geografice. Utilizatorii obţin astfel un set de informaţii cu privire la traseul parcurs. Apoi, cu ajutorul aplicaţiei MiVue Manager, pot vizualiza traseul parcurs pe Google Maps.

Sistemul avansat de asistență a șoferului (ADAS) notifică șoferul în caz de părăsire involuntară a benzii de circulație (LDWS) sau în caz de coliziune frontală (FCWS). De asemenea, dacă distanța dintre mașina dumneavoastră și cea din față scade, de exemplu atunci când șoferul mașinii din față frânează, sistemul FCWS emite o alertă.

Dacă plătiți suplimentar, camera auto Mio MiVue 792 WiFi Pro poate lua informații de la senzori de monitorizare a presiunii din pneuri, montați la nivelul roților autovehiculului. Dacă presiunea scade sub un anumit nivel, pe ecranul camerei apare un mesaj de avertizare.

La fel, dacă plătiți în plus, puteți atașa o cameră video pentru spatele vehiculului – Mio MiVue A20. Filmează la o rezoluţie de 1080p (Full HD), la 30 de cadre pe secundă. Cablul lung, de 9 metri, asigură instalarea cu ușurință și în mașini de dimensiuni mari, cum ar fi autocamioane sau dube, transmisia de date fiind constantă și rezistentă la interferențe.

Camera auto Mio MiVue 792 WiFi Pro este disponibilă în România din iunie 2017, la un preț recomandat de 869 lei.