Netopia, unul dintre cei mai cunoscuți procesatori de plăţi electronice din România, a anunțat azi că introduce la portofelul digital mobilPay Wallet opțiunea de a plăti cu Bitcoin în trei benzinării din România. Este vorba de stațiile de benzină ETU de pe DN1, din zona Valea Prahovei (Ploiești – Brașov), inclusiv restaurantul ETU Pizza&Grill.

Șoferii şi clienţii ETU pot achita cu Bitcoin orice serviciu sau produs disponibil în oferta celor trei benzinării, dar şi a restaurantului.
Aplicația mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit pe toate terminalele smart care rulează principalele sisteme de operare. Este necesar ca utilizatorul să instaleze gratuit aplicația mobilPay Wallet și să își înregistreze un card. Plata în cele trei benzinării ETU și în restaurantul ETU Pizza&Grill se va putea face simplu și rapid, prin scanarea codului QR de la casa de marcat.

Netopia mobilPay a integrat în platforma sa tranzacțiile cu Bitcoin, cea mai utilizată monedă virtuală descentralizată din lume, la finele anului 2014, devenind primul procesator complet de plăți din România. În prezent, peste 10.000 de comercianți parteneri NETOPIA mobilPay au posibilitatea de a avea acces instant la procesarea Bitcoin, fără eforturi sau costuri suplimentare de dezvoltare.

Aplicația mobilPay Wallet a fost lansată în martie 2013 și poate fi descărcată gratuit, din Google Play sau App Store, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android. Aceasta poate fi folosită pentru a efectua diverse tipuri de plăţi în toate domeniile de interes: facturi, reîncărcări, transport, restaurante și supermarketuri.