Moto G9 Play pare să fie numele oficial în România pentru Moto G9 prezentat mai devreme. Are un preț în România de 899 lei, exact cum anticipam este mai mare decât cel din India.

Moto G9 Play

Oficial despre Moto G9 Play

Motorola a anunțat lansarea noului Moto G9 Play, un smartphone care reușește să încorporeze specificații tehnice decente la un preț bun. Noul membru al familiei Moto G se regăsește începând de astăzi în magazinele partenerilor și online în România la prețul recomandat de 899 lei. Noul dispozitiv a fost creat pentru a oferi experiențe avansate oricărui tip de utilizator, iar această apreciere pornește de la un procesor de top, un sistem triplu de camere cu senzor principal de 48MP și o baterie puternică de 5000 mAh, ce asigură până la două zile de autonomie.

Moto G9 Play este unul dintre primele telefoane din lume echipat cu Qualcomm Snapdragon 662 Mobile Platform, un chipset mid-range ieftin. În plus, există posibilitatea de a iniția mai multe acțiuni pe telefon fără a întâmpina probleme de decalaj sau întârziere în primirea răspunsului, pentru că Snapdragon 662 este construit pentru multitasking și ajută la creșterea performanței dispozitivului. Moto G9 Play răspunde instantaneu la orice atingere, tastare sau glisare și există posibilitatea de a schimba îndată aplicațiile deschise, datorită celor 4GB de memorie.

Datorită sistemului triplu de camere de pe Moto G9 Play realizarea pozelor extraordinare devine din ce în ce mai ușoară, în orice condiții de lumină și decor, cu ajutorul camerei principale, a senzorului de adâncime sau a camerei Macro-Vision. Fotografiile strălucitoare, vii, ies bine indiferent de condițiile de luminozitate, datorită camerei principale cu senzor de 48MP și a tehnologiei Quad Pixel1 cu sensibilitate la lumină de 4X mai mare, a modului Night Vision și a deschiderii largi f/1.7. Senzorul de adâncime împreună cu camera principală estompează fundalul automat, astfel încât fotografiile de zi cu zi sunt transformate în portrete cu margini precise. Iar pentru cei care acordă atenție detaliilor, camera Macro Vision permite apropierea de 4X ori mai mare față de subiect, în comparație cu o lentilă standard, pentru a putea surprinde chiar și cristalele de pe un fulg de zăpadă.

Indiferent că telefonul este folosit pentru muncă, pentru rețelele sociale sau pentru divertisment, Moto G9 Play beneficiază de o baterie de 5000 mAh, care permite o utilizare de până la două zile. Acum se poate asculta muzică fără întrerupere timp de peste 83 de ore, se pot viziona filme și seriale timp de 16 ore sau se poate naviga pe site-urile preferate până la 13 ore2. Iar atunci când este nevoie de încarcarea bateriei, încărcătorul TurboPower™ oferă câteva ore bune de autonomie în doar câteva minute3.

Pozele, filmele, jocurile și rețelele sociale prind viață pe un ecran semnificativ mai mare, 6.5 inch Max Vision HD+, cu raport de aspect 20:9. În plus, noul Moto G9 Play dispune de 64GB memorie internă, astfel încât conținutul preferat de divertisment, de la fotografii la muzică, să poată fi descărcat pe telefon. Iar dacă spațiul de memorie nu este suficient, acesta se poate extinde până la 512 GB prin utilizarea unui card microSD5.

Pentru că accesul rapid și ușor la Google Assistant este o prioritate pentru utilizatori, Motorola a simplificat procesul de activare, iar Moto G9 Play are un buton dedicat Google Assistant situat pe laterala telefonului. Astfel, prin simpla apăsare a butonului este activat asistentul personal Google prin control vocal, fără să fie nevoie de tastarea, atingerea sau glisarea ecranului telefonului.

Moto G9 Play perpetuează angajamentul Motorola de a oferi clienților telefoane cu versiunea pură a sistemului de operare Android. Nu există o interfață demodată, dubluri de aplicații – doar near-stock Android 10, apreciat de toți utilizatorii. Telefonul vine la pachet cu My UX, cu funcțiile de personalizare Moto Experience, care au devenit rapid îndrăgite în comunitatea Motorola. De semenea, cu ajutorul My UX telefonul poate fi personalizat în detaliu, prin fonturi, culori, pictograme și prin alegerea animației pentru senzorul de amprentă.

Moto G9 Play este disponibil de astăzi în România, în magazine și pe site, la un preț recomandat de 899 lei, în variantele de culoare Forest Green și Spring Pink.