Google este prezent la Mobile World Congress 2018 (MWC), iar sursele spun că noi telefoane cu Android Go și Android One vor fi lansate oficial săptămâna viitoare. De fapt, pentru platforma Android Oreo GO Edition este vorba de primele telefoane. Modele bune cu Android One au mai fost, precum HTC U11 Life.

Promovarea Android la MWC anul trecut.

Într-un articol privind prezența la Mobile World Congress 2018, Hiroshi Lockheimer, senior vicepresident of Platforms & Ecosystems la Google, a spus că urmează noi telefoane cu Android Go și Android One, dar și noi îmbunătățiri privind Asistentul Google și aplicația smart Lens care folosește Inteligența Artificială.

Anul trecut, cei de la Google au prezentat noua platformă Android Go pentru telefoane foarte ieftine. Sunt modelele care au 1GB de RAM sau mai puțin, 8GB de stocare internă sau mai puțin, telefoane care să ajungă în magazine la prețuri de la 50 de dolari. Dar cu platforma optimizată Android Go, aceste modele pot oferi o experiență bună de utilizare. Adică să meargă totul fără să ai lag sau erori, restartări sau blocaje, cum se întâmplă cu alte modele ieftine.

Android One este o versiune intermediară, pentru telefoane mid-range, care pot avea și funcții avansate, dar care și ele sunt în medie mai ieftine. Prețurile sunt de 100-150 de dolari. Este de asemenea o variantă optimizată pentru a rula bine pe modele cu 2GB de RAM, 8GB de stocare internă, dar suportă camere foto bune, ecrane decente. În schimb, Android 8.0 Oreo, chiar dacă este optimizat de asemenea pentru a rula pe orice hardware, se mișcă cu adevărat bine pe telefoanele cu 4GB de RAM și cu procesoare puternice.

Se pare că Nokia 1 va fi unul dintre primele modele Android Go, cu preț foarte bun. Android Go are și o serie de aplicații mult mai bine optimizate, denumite și ele cu sufixul Go. Am văzut zilele trecute Youtube Go și probabil vor fi variante pentru multe aplicații. În mod sigur, lunea viitoare trec și pe la standul Google sau spațiul amenajat de ei. Anul trecut a fost în aer liber, dar acum pare să fie mai frig decât de obicei la Barcelona.

Cum aflu alte detalii privind lansările Android, am să scriu. Urmăriți tag-ul MWC pentru toate știrile de la Barcelona.

Sursa: XDA-Developers