Evenimentul “Scary Fast” al Apple s-a încheiat cu lansarea de laptopuri și desktopuri, echipate cu o nouă linie de procesoare. Sunt trei noi procesoare: M3, M3 Pro și M3 Max, pentru entuziaștii tehnologiei. Și odată cu ele au venit noi laptopuri MacBook Pro și desktop-uri iMac. Zvonul că vor fi și tablete iPad noi s-a dovedit fals.

Apple Scary Fast M3

Procesoarele Apple M3

Se auzise anterior că urmează noile procesoare M3 de la Apple. Anul acesta compania lansase generația M2, iar acum le-au optimizat iar. Noua linie include cipurile M3, M3 Pro și M3 Max, despre care Apple spune că marchează „primul cip de computer personal” realizat folosind procesul mai eficient de 3 nanometri. Acest lucru garantează o amprentă mai mică a procesorului, nu se mai încinge la fel de mult, iar consumul energetic este redus. În același timp, puterea de procesare crește.

Trio-ul de cipuri M3 vine cu un GPU actualizat, care acceptă ray tracing, mesh shaders și Dynamic Caching (care optimizează cantitatea de memorie pe care dispozitivul o folosește în timpul sarcinilor). Cipurile M3 de la Apple oferă până la 128 GB RAM de memorie unificată, cel mai puternic cip M3 Max având până la 92 de miliarde de tranzistori, un GPU cu 40 de nuclee și un procesor cu 16 nuclee.

MacBook Pro cu M3

Apple a anunțat o pereche de modele de MacBook Pro de 14 și 16 inch, care vin fie cu cipul M3 Pro, fie cu M3 Max de ultimă generație. Ambele laptop-uri au un ecran Mini LED, o cameră de 1080p, un sistem de sunet cu șase difuzoare, 22 de ore de viață a bateriei și până la 128 GB de RAM. Sunt disponibile și într-un finisaj negru spațial, cu un nou strat care ar trebui să contribuie la reducerea amprentelor, precum și o opțiune argintie.

În timp ce MacBook Pro de 14 inch cu un cip M3 Pro începe de la 1.999 USD, modelul M3 Pro de 16 inch începe de la 2.499 USD. Aceste modele de MacBook Pro pot fi precomandate de astăzi și vor deveni disponibile pe 7 noiembrie.

Apple a lansat și o surpriză, un MacBook Pro de 14 inch mai ieftin, care vine cu cip M3 de bază și începe de la 1.599 USD.

iMac cu M3

Noul iMac de 24 de inch primește un upgrade la procesorul M3. Alături de noul cip, iMac-ul reîmprospătat are un ecran Retina de 4,5K cu mai mult de 1 miliard de culori. Aduce suport pentru Wi-Fi 6E și o cameră web de 1080p.

De asemenea, iMac oferă până la 24 GB de memorie unificată și vine în șapte culori: verde, galben, portocaliu, roz, violet, albastru și argintiu. Există, de asemenea, accesorii potrivite cu culorile care vin împreună cu iMac, dar acestea dispun în continuare de conectori Lightning.

iMac-ul de 24 de inch costă 1.299 USD cu un procesor cu opt nuclee sau 1.499 USD cu un cip cu 10 nuclee.