Apple a lansat oficial noile laptopuri MacBook Pro dotate cu procesoare M2 Pro și M2 Max, plus un nou Mac Mini actualizat. Să le luăm pe rând, întâi cu partea hardware și apoi produsele în sine.


M2 Pro si M2 Max

Noile procesoare M2 Pro și M2 Max

Noile procesoare duc mai departe ceea ce Apple a început cu procesorul M1 și a continuat anul ăsta cu M2.

Apple a anunțat astăzi M2 Pro și M2 Max, două SoC-uri de ultimă generație. M2 Pro mărește arhitectura lui M2 pentru a oferi un procesor de până la 12 nuclee și un GPU de până la 19 nuclee, împreună cu până la 32 GB de memorie rapidă unificată. M2 Max se bazează pe capacitățile lui M2 Pro, inclusiv un GPU cu până la 38 de nuclee, dublul lățimii de bandă a memoriei unificate și până la 96 GB de memorie unificată. Este cel mai puternic și mai eficient cip din lume pentru un laptop profesionist. Ambele cipuri oferă, de asemenea, tehnologii personalizate îmbunătățite, inclusiv un Neural Engine mai rapid cu 16 nuclee și puternicul motor media Apple. M2 Pro aduce pentru prima dată performanță profesională pe Mac Mini, iar ambele procesoare vin pe noile MacBook Pro de 14 și 16 inch.

MacBook Pro cu procesoare M2 Pro și M2 Max

Noile laptopuri MacBook Pro

Apple a anunțat astăzi modelele MacBook Pro 14 cu ecran de 14 inch, precum și un model superior cu ecran de 16 inch. Vin fie cu procesor M2 Pro, dar mai ales cu cel de top, M2 Max. MacBook Pro poate aborda sarcini solicitante, cum ar fi editare și randare video și 3D, care este de până la 6 ori mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro bazat pe Intel. Durata de viață a bateriei de pe MacBook Pro este acum de până la 22 de ore – cea mai lungă durată de viață a bateriei vreodată la un Mac.

Pentru conectivitate îmbunătățită, noul MacBook Pro acceptă Wi-Fi 6E, care este de până la două ori mai rapid decât generația anterioară, precum și HDMI avansat, care acceptă afișaje 8K pentru prima dată. Cu până la 96 GB de memorie unificată în modelul M2 Max, creatorii pot lucra pe scene atât de mari încât laptopurile PC nici măcar nu le pot rula. Completând caracteristicile de neegalat ale MacBook Pro sunt renumitul său afișaj Liquid Retina XDR, o gamă largă de conectivitate, cameră FaceTime HD 1080p, sistem de sunet cu șase difuzoare și microfoane de calitate studio. Când este combinată cu macOS Ventura, experiența utilizatorului MacBook Pro este de neegalat. Clienții pot comanda astăzi noul MacBook Pro de 14 și 16 inch, disponibil începând de marți, 24 ianuarie.

Noul MacBook Pro de 14 inch cu M2 Pro începe de la 1.999 USD (SUA). MacBook Pro de 16 inch cu M2 Pro începe de la 2.499 USD (SUA).

Mac Mini

Noul Mac Mini actualizat

Apple a dezvăluit și noul Mac mini, cu procesoare M2 și M2 Pro. Cu cipul M2, Mac mini este și mai puternic, mai capabil și mai accesibil, cu un nou preț de pornire de doar 599 USD. Noul cip M2 Pro oferă pentru prima dată performanțe de nivel profesional pentru Mac mini, permițând utilizatorilor să ruleze fluxuri de lucru de înaltă performanță, care înainte erau de neimaginat într-un design atât de compact.

Aduce acum mai multă memorie unificată și conectivitate avansată, inclusiv suport pentru până la două afișaje pe modelul M2 și până la trei afișaje pe modelul M2 Pro. Împreună cu Studio Display și accesorii Magic, împreună cu puterea și ușurința macOS Ventura, Mac mini oferă o experiență desktop fenomenală care va duce productivitatea și creativitatea utilizatorilor la următorul nivel. Clienții pot comanda noile modele Mac mini astăzi, cu disponibilitate începând de marți, 24 ianuarie.

M2 Pro aduce pentru prima dată performanțe de nivel profesional pentru Mac mini. Dispunând de un procesor cu până la 12 nuclee, cu opt nuclee de înaltă performanță și patru nuclee de înaltă eficiență, împreună cu un GPU de până la 19 nuclee, M2 Pro are o lățime de bandă de memorie de 200 GB/s – dublu față de M2 – și acceptă până la la 32 GB de memorie. Următoarea generație Neural Engine este cu 40% mai rapid decât M1, accelerând sarcinile ML, cum ar fi analiza video și procesarea imaginilor. Conceput pentru a accelera dramatic redarea și codificarea videoclipurilor folosind foarte puțină putere, M2 Pro oferă un motor media puternic, care accelerează cele mai populare codecuri video și poate reda simultan până la cinci fluxuri de videoclipuri 8K ProRes 422 la 30 fps.

Mac mini cu M2 începe de la 599 USD (SUA), iar Mac mini cu M2 Pro începe de la 1.299 USD (SUA).